V Utilitě Asus PC Probe mi cca. po půl hodině začne kolísat napětí a to skoro v pravidelný periodě :? nevíte někdo čím to je?
!!!Zdrojem to není!!!
Printable View
V Utilitě Asus PC Probe mi cca. po půl hodině začne kolísat napětí a to skoro v pravidelný periodě :? nevíte někdo čím to je?
!!!Zdrojem to není!!!
Nechci tady s tím moc otravovat ale jaký máte zkušenosti s Util. PC Asus Probe?
Mně to dělá hrozný věci :o Například když otevřu CPU-Z tak to začne ječet jak pominutý napětí začne lítat CPU například z 1,7V na 5V,12V na 3V,5V na 2V a tak podobně,teď i teplota MB z nějakých 27C na 60C.
Co to je?? dá se Utilitě Asus Probe věřit ???
Skrátka ten testovací soft ti zabere a zkreslí komunikaci Probečka s deskou.
To je normální....
Mně to moc normální nepřijde když to každou chvíli vylítne a začne to řvát.
Aby nebyla chyba ve zdroji.U me je teda normalni,ze pri nastavni vyssi voltaze do procaku,mi ukazuje soft o cca 0.5V vyssi,ale to je trosku o necem jinem.Nicmene bych urcite testnul jinej zdroj.
Ne ne zdroj to není,ten mám vyzkousenej.
Měřil jsem ho pamětovým Protecem na všech větvých pod zátěží po dobu 28 hodin a opravdu OK.
Nebude to spis tim softem? Vzpominam si, ze mi Asus Probe delal obcas opravdu zajimave veci, stacilo naflashovat novy BIOS a hnedle mi v Probu stoupla teplota procesoru o 10 stupnu apod. Zkus se podivat po nejnovejsi verzi (ale tu uz asi mas, vid?) nebo vyzkouset pro jistotu neco jineho, treba Motherboard Monitor nebo Speed Fan.Citace:
Původně odeslal Frontier
Abych to shrnul, podle meho se tomu Probu verit neda... :wink:
Panove PLS... resite zde veci ktere patri do sekce jine..
mam stejnou zkusenost - se stejnym zdrojem na epoxu se napeti nehybalo, u a7n8x to lita podle asus probe +/- 0,1V, coz je blbost, protoze to by mi ten pretaktovany procak padal porad. stejne tak hlasi u 12V vetve asi 11,2 :roll: neverim mu ani slovo
me taky kolisa napeti, ale nevim proc. Mel jsem driv A7N8X DL a zdroj co mam v podpise, vsechno OK. Pak sem si koupil EP-8RDA3+ a silene me kolisalo napeti na CPU az o 0,050V a samozrejmne to bylo nestabilni. Donesl sem si z prace 480W zdroj na otestovani a porad to kolisalo. Tak sem si rekl ze je to deskou. Koupil sem ASUS A7N8X-E DL a uz je to vcelku dobry, ale neni to idealni... divny... zkusim jiny BIOS, prave se nem divam :)
Zkus novou verzi ASUS Probe :arrow: http://www.pegasoft.cz/download/?id_firma=15Citace:
Původně odeslal riksa
no, ja uz jsem zbehnul k epoxu ;DCitace:
Původně odeslal Pavelka
ja nemerim primo tou asus utilitou, ale nainstaloval jsem motherboard monitor a vysledky me docela prekvapily.. (i kdyz to nedokazu formulovat nejaky zaver - je to normalni? je slaby/pretizeny zdroj? vadna deska?)
cpu core (je nastaveno na 1,6V) a MBM ukazuje tyto hodnoty - average 1,6V, low 1,5V, high 1,7V - to snad neni mozne, ze to v te chvili kdy je jen 1,5V nespadne..
+3,3 - average 3,38V, low 3,34V, high 3,42V
+5,0 - average 4,90V, low 4,84V, high 4,92V
+12,0 - average 12,49V, low 12,42V, high 12,54V
-12,0 - average -12,48V, low -12,54V, high -12,42V
-5,0 - average -5,20V, low -5,22V, high -5,17V