http://www.watercoolplanet.de
Testujou to na tyhle 100W masine a pouzivaj Eheim 1046 (300l/h). Na ochlazovani pouzivaj Cube Radiator a 120 vetrak, v okruhu je 1litr vody. Hodnoticim kriteriem bloku je rozdil teplot vody a "jadra".
Printable View
http://www.watercoolplanet.de
Testujou to na tyhle 100W masine a pouzivaj Eheim 1046 (300l/h). Na ochlazovani pouzivaj Cube Radiator a 120 vetrak, v okruhu je 1litr vody. Hodnoticim kriteriem bloku je rozdil teplot vody a "jadra".
Skoda ze maj tak nevykony cerpadlo, s 1048 nebo 1250 by to bylo o necem jinym :)
to je praveze dobre ze tam maju take ... aspon si to vies porovnat/predstavit pri tichu ;)
MadCap
P.S.> hustaaaaaaaaa stranka :)
To jo, 1048 je v soucasny dobe takovej standart, spis min vykony cerpadlo. Navic bloky typu MK4 jsou vykonove dost zavisly jakou pumpou to do nich peres :wink: .Citace:
Původně odeslal Fila
...pro mne je tam jedna velmi zajimava informace... vsimli jste si jak silnou medenou zakladnu maji vsechny bloky, ktere se umistily v popredi?
To zalezi na konstrukci bloku, na smeru privodu vody, jeji rychlosti a mnozstvi. Ty nase vobludy maj nad procakem 31mm medi a chladi taky. :wink:Citace:
Původně odeslal Vapno
btw.
Dostal se ke me softik na navrhy heatsinku na procaky. Jen tak ze srandy jsem tam vymodelovat takovyho toho "jezka" od Swiftechu. Zdroj tepla jsem dal 120W z plochy 10x10mm a menil tloustku dna, delku tech trnu, jejich pocet a tvar. Jediny konstatni jsem nechal 30CFM na 80 vetraku.
No a tloustka dna vysla nejlepsi v pomeru vykon/velikost 16-18mm :eek:
Akorat jsem to musel simulovat cely z hliniku, pac tam mam buga a pri pouziti medi jako materialu dna mi to pada. :oops:
To Pirs:
...ja jsem priznivcem hodne medi nad CPU :-) .... sam tam mam 10mm + 20mm trny...
to zní zajímavě... můžeš ten program víc popsat? je to něco ve stylu cadu? Nebudu zastírat, že bych ho tady rád vyzkoušel :D , nechtěl by ses podělit?Citace:
Původně odeslal Pirs
dík
tak já jsem zase naopak, myslím, že víc jak 6-7 mm je příliš. Můj současnej blok má tl. 10 mm ve kterým jsou kanálky o hloubce do 6mm a s chlazením jsem spokokej :)Citace:
Původně odeslal Vapno
Ten programek je Qfin3.1, je to takova srandicka. Z nadefinovanejch bloku poskladas heatsink, zvolis material, zdroj tepla, prdnes tam vetrak a nechas to chroupat. :) scrsht 1 scrsht 2Citace:
Původně odeslal Staňour
Vyrobcem je www.icepak.com , muses si stahnout trial verzi na 7dnu. Pokud to chces ale delat trosku na urovni tak doporucuju www.flotherm.com
diky, zkusimCitace:
Původně odeslal Pirs
Nevite mi poradit ako mam rozchodit ten Qfin3.1? ???
Tezko ho rozchodis kdyz tam maji ke stazeni demo s proslym datem. Celkem obvykla praktika u casove omezenejch verzi.
btw som medzitym cital nejake veci a tento test je zevraj dost na <>u .. sa pocas testov menily podmienky a tak .. zdroje procooling a XS ..
inak KVALITNY OT tu robite kua!
MadCap
skus google- Datecracker,alebo Timecracker-mozno to pomozeCitace:
Původně odeslal Paolo.n