Bude mi fungovat 40GB disk na BX desce?
Deska ECS P6BX-A+ (Celer 300A Slot 1) a disk IBM GXP 40GB mi nějak nechtějí spolupracovat - už při bootu deska disk nenajde a sekne se, nepomůže ani HDD detect v SETUPu...
Je to určuitě problém novějšího disku ve staré desce, ale tady se řeší spíš disky >137GB, ale tohle je problém o generaci zpět...
Re: Bude mi fungovat 40GB disk na BX desce?
Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Deska ECS P6BX-A+ (Celer 300A Slot 1) a disk IBM GXP 40GB mi nějak nechtějí spolupracovat - už při bootu deska disk nenajde a sekne se, nepomůže ani HDD detect v SETUPu...
Je to určuitě problém novějšího disku ve staré desce, ale tady se řeší spíš disky >137GB, ale tohle je problém o generaci zpět...
U stare PCchips pomuze rucni napsani parametru disku, autodetekce disk nenajde a pri bootu to tuhne (jak pises). Zkousel jsi ty parametry napsat rucne ?
Citace:
Původně odeslal Petrt
Citace:
U stare PCchips pomuze rucni napsani parametru disku, autodetekce disk nenajde a pri bootu to tuhne (jak pises). Zkousel jsi ty parametry napsat rucne ?
Jaký parametry myslíš? Hlavy, cylindry atd.?
Obávám se, že je z hlavy nevím... :?
Citace:
Jo, presne ty parametry. Z hlavy je neznam taky, ale ony jsou na tom disku napsane...ne ? :wink: Za zkouskou to stoji :lol:
Citace:
Původně odeslal Petrt
Citace:
Jo, presne ty parametry. Z hlavy je neznam taky, ale ony jsou na tom disku napsane...ne ? :wink: Za zkouskou to stoji :lol:
V Award BIOSe to NEPOMOZE.
BTW.: Prave som poslal ten BIOS v1.5b.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Citace:
Původně odeslal Petrt
Citace:
Děkuji převelice, pánbůh nechť Ti to oplatí na dětech... :wink:
Jdu to zkusit...
.
.
.
JUPÍ, funguje to!!!
JSI KOUZELNÍK!!! ;D ;D ;D
Citace:
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Citace:
Původně odeslal Petrt
Citace:
Děkuji převelice, pánbůh nechť Ti to oplatí na dětech... :wink:
Jdu to zkusit...
.
.
.
JUPÍ, funguje to!!!
JSI KOUZELNÍK!!! ;D ;D ;D
Sice uz je problem vyresen, ale neexistuje nejaka utilita, ktera pocitac "osali" bez nutnosti flashovat BIOS? U seagatu existuje (vyzkouseno na LX desce s 40GB Seagate).
Citace:
Původně odeslal vaga
Sice uz je problem vyresen, ale neexistuje nejaka utilita, ktera pocitac "osali" bez nutnosti flashovat BIOS? U seagatu existuje (vyzkouseno na LX desce s 40GB Seagate).
U AMI BIOSů (a mám to vyzkoušené především na Rajčatech) jde nastavit CHS 65535/16/63 a BIOS pak vidí už při post-POSTové ;-) tabulce plnou kapacitu, seká se jen autodetekce, která tam jde vypnout. U Awardů vypnout nejde, takže zbývá jen pomoc od Rainbowa. Akorát mě překvapuje, že takhle nikdo neupravuje AMI - když nepočítám tu zrůdnou myšoidní obludnost, tak byl AMI hiflex vždycky lepší (přehlednější) než Award 4.51PG. Stejně tak první verze Award 4.50 (ctrl+alt+esc) byly horší než soudobé AMI. Teď už je to jedno, A i A vypadají úplně stejně. V jedné době se navíc lišil AMI pro Intelácké desky, než začali používat Phoenix (hrůza, ještě že ho zlikvidoval Award) ;-) Hergot, proč toho vždycky nakecám tuny okolo!