Barracuda IV/V, jak dlouho vydrzi byt ticha ?
Ptat se proto, ze treba Seagate U5 kdyz byl novy tak asi
tyden jsem nevedel ze je v kompu a pak po 1 defragmentaci
rval jako ostatni disky
vase zkusenosti ?
Printable View
Barracuda IV/V, jak dlouho vydrzi byt ticha ?
Ptat se proto, ze treba Seagate U5 kdyz byl novy tak asi
tyden jsem nevedel ze je v kompu a pak po 1 defragmentaci
rval jako ostatni disky
vase zkusenosti ?
pri istalacii uplne ticho
teraz (cca 3 mesiace pouzivania, 4 * preistalovany system, guca fdiskov a partision magicov,....) trosku pocut (ucho polozene na case)
cca po roce a ctvrt o sobe zacla trochu davat vedet ale furt pod urovni ostatnich disku
moja skrabe od nova ked cita a je to pocut normalne kde sedis pri kompe, inac ze sa toci nevies 8)
Po nějakých 8 měsících co jí mám o ní ani nevim :wink:
Asi mesic je super ticha, dalsi dva velmi ticha, pak pul roku hodne ticha a dal jsem nezkousel protoze jse vzdy presel na vetsi. 80 a 60 je hlasitejsi nez 40. ale i po pul roce je pri zaveseni 80 slzset jen obcas pri vzstaveni v noci na kompu s vetraky zalman max na 5V, dva jeste min. a zakrztej vzfuk zdroje. V hlasitejsim stale neni slyset.
že se točí slyšet není, ale když hrabe tak to slyšet je, ale zdaleka pod úrovní ostatních disků
jinej disk mi zatím do počítače nesmí
další až Barracuda na SATA
Barča IV - V provozu víc jak půl roku (cca 12 hodin denně), při standard provozu o ní vůbec nevím, při defragmentaci, když přilepím ucho na CASE, tak slyším slabé "chrastění"... takže pohoda 8)
hmm a me po 4mesicich huci jak umirajici IBMko
BIV 60GB mam ji od ledna tohoto roku a porad je stejne ticha jako na zacatku...
Mám ji od března a to samé. :)Citace:
Původně odeslal Tom
3 měsíce maximálně u mě.Dnes mi klekla 3ti běhěm 1/2 roku :-( .Začalo to pískavoskřípavým zvukem a skončilo 1,1MB v BB(ráno jenom 8kB :-o ).
Po neděli to jdu reklamovat.Dostanu nový disk opět s 3 letou zárukou,kdýž jsem ho kupoval se zárukou 3 roky nebo se naněj bude vzahovat jenom záruka 1 rok ??? ?
pokud je to v ramci zakonny zaruky tj tedka pul roku a zavada je neopravitelna muzes si vybrat jestli budes chtit prachy nebo novej produkt :)
Takze kdyz ti nebudou chtit dat se triletou zarukou tak si vem prachy a kup si ji nekde kde jete 3 letou zaruku davaji :)
Jinak koukam mas poradnej pech :|
hmm, to je fakt brutal po treti hadr v haji a jeste k tomu Barca...Koukam, ze vetsinou kdyz nejaka chcipne tak je to 40 a vobcas i nejaka 60...Asi to taky bude tim ze tady na foru ma malokdo 20 ci 80 :)
nejvic podle statistik chcipaji sedesatky co do procent prodanejch
safra :(...mno, ale moje barca jede f poho a uz cca 11mesicu, takze verim ze jeste nejaky ten rok vydrzi...narozdil od WD co jsem mel ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
ty mas sedesatku? Myslel sem ze osmdesatku. No furt sou na tom i sedesatokovy barcy lip nez WD nebo IBM :wink:
to ma logiku, ono jsou to mozna uz z vyroby zmetkyCitace:
Původně odeslal DeeKay
maji 2 disky ale pouzivaji jen 3 ze 4 moznych ploten
vzdy mam radeji disk s vyuzitymi vsema plotnami
Helium: Tak tak, proc mit navic zbytecne jednu plotnu dyz je nevyuzita
Týýýý....Nestraš!!! ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
tomas: Neboj neni to tak hrozny.
Mam ji asi 3/4 roku (60GB B. IV), zezacatku nebyl slyset ani seek, ted uz ale jo.. Sam jsem se nad tim pozastavil, ze nejak zacina delat bordel... (tim myslim ze je slyset, drive nebyla... asi jdou do haje po case fluidni loziska..).
Mam BIV 2*80GB sice mají obě kolem 41°C (v zátahu), ale nevim o nich ani při defragment. - kontrolky jsou moc dobrá věc :-D .
Já mám 40ku a 80ku. Tu 40 jsem měl jako první, už to bude myslim přes rok*prostě těsně potom, co se začla prodávat. Odpočátku bylo znát (u vyndanýho disku nebo s vyplejma větráčkama) takový sem-tam škrábání.
80ka je tak o 10% "hlučnější", poznám to tak, že mám na compu nohu a tak cejtim, že pracuje. Jinak, musím zaklepat, vše k mé nejvyšší spoojenosti. Jo, 80ka o fous= cca 2°-3° víc hřeje.
Tak ja mam 80-tku a nemozem sa vobec stazovat. Este som ju nepocul ale kamosovi robi zo 60-tkou to iste co Zodiacovi. Proste zo zaciatku ju vobec nebolo pocut a teraz mu to uz bzuci.