-
prumer hadice 8mm
Bude to velkej problem? Hodlam chladit vsechno, tj. CPU, GPU, NB a pameti. Cerpadlo mam Sicca Nova. 8mm prumer chci kvuli fitinkum s prevlecnou matici, trubky bych pouzil doporucene vyrobcem (PUR 8/10). Neni PUR citlivej na UV, budu mit v kompu katodu na niceni ras a osvetleni vody :-) .
Diky za nazory
-
hadice z PUR materialu su dost malo ohybne a pri malom polomere riskujes, ze sa ti zlomia... okrem toho predpokladam, ze ta hadica bude mat rozmer 8/10 co sa mi zda dost malo... ja osobne som zvolil 10/14... citlivost na UV svetlo by nemal byt problem.
-
no prave ze PUR hadicko jsou velice dobre ohebne, mnohem vic nez klasicky PVC nebo tomu podobny. Podivej se na http://www.noma.cz/pdf/hadicky.pdf
prijde mi, ze 72 mm na ohnuti o 180 st je docela malo, oproti silikonu, co mam ted. Je to sice 12/16, ale aby se to nestiplo, tak polomer mam urcite pres 10 cm, tj. prumer pres 20
-
chladim cpu, gpu a čipset, mám 10/14 silikon hadičky a taky Sicce Novu a v pohodě, je tam ještě slušná rezerva. Takže bych se nebál, že to čerpadlo neutáhne. Ale připrav se na to, že bude vlivem větších odporů dost vibrovat :!: