Viděl jsem ATI Excalibur 9800 Pro 128MB/256bit za poměrně málo peněz a tak nevím, jestli to není nějaký shit. Máte s touhle značkou nějaké zkušenosti?
Printable View
Viděl jsem ATI Excalibur 9800 Pro 128MB/256bit za poměrně málo peněz a tak nevím, jestli to není nějaký shit. Máte s touhle značkou nějaké zkušenosti?
Po tom co jsem o něm četl by to mělo být v pohodě ale nemám osobní zkušenosti
Celkom dobrá
je to HIS Excalibur takze je to neco jako Manli proste horsi vyrobce.
no asi takhle: podle nasich statistik maji reklamace u modelu R7000 17% a R9200 dokonce 25% takze nic moc :?
Osobne davam pryc ruce od znacek typu excalibur a 3Dclub ... z vlastnich zkusenosti .... Radeony delam pouze od Sapphire a gigabyte ....
No HIS Exculiber i 3D Club máme v sortimentu a docela to ujde ale spíš ten 3D Club, reklamace s nima moc nejsou ale zas žádný zázrak taky ne. Co se týče Sapphire docela mě zklamal a 3DProphet taky nic moc nějak to upadá už to není co bývalo. :-(
ze zkusenosti muzu rict, ze vyborny radeony byly od Daytony (YUAN)... nj ale ty uz nedistribuujeme, skoda :?
Mám 9800Pro od této firmy
Karta má 2,86ns RAM Hynix
šlape výborně teď zkouším kam až půjde jádro... zatím 460MHz bez problémů s AC Silencerem 3DMark03 i s vyšším taktem...
Použi program ATiToolCitace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
No názory se vidím různí.... Mě jde o to, že můžu tuhle kartu (HIS Excalibur R9800 Pro) koupit za 6200Kč úplně novou, s dvouletou zárukou. Tak nevím, jestli ji koupit nebo třeba ještě počkat až budou ještě levnější... :? Je to pro mě docela dost peněz, navíc když vím, že za rok bude mít možná poloviční hodnotu. Achjo :-(
Lenže to by si mohol čakať večne, táto síce po roku bude podriadne lacnejšia, ale zasa budú nové a zas budeš čakať až nezlacnia? To ideš stále v kruhu.Citace:
Původně odeslal Matio
no tak to je docela fajn cena, zkus hodit odkaz na nějakou recenzi o této kartě, ať se na ni můžu mrknout. S tím čekáním bych to taky nedělal, ceny půjdou pořád dolu, ale už budou jinde nároky na grafiku. :wink:Citace:
Původně odeslal Matio
Jo jinak mám grafiku od již zde zmiňované firmy 3D Club a musím se přiznat, že je to docela hodně dobrá karta, kvalitní chladiče, i na pamětech a dost se dá nataktovat a podává velmi solidní výkon a kvalitu obrazu v porovnání s konkurencí. 8-)
No recenzi na tu kartu jsem nikde nevidel... :? Prave proto se ptam tady. A je lepsi za ty prachy koupit toho R9800 Pro nebo za 4200 koupit R9500 128MB/256bit? Chtel bych znat vas nazor co je lepsi pomer cena/vykon a lepsi investice do budoucna?
Tak to si raději ty 2000,- přihoď a kup 9800pro, do budoucna určitě lepší varianta. Co se týče poměru cena/výkon tak nevím, asi je to tak na stejno. Ale být na tvém místě, bral bych 9800pro, to je můj názor :wink:Citace:
Původně odeslal Matio
Taky si to myslím... Dík za názor. :-)
His excalibur nebrat,mam ji a kvalita-vykon-cena nic moc. :?
Tohle je prispevek o nicem. Prodavam HIS pomerne dost a reklamace jen 1. Navic se potom zjistilo, ze vada DVI se projevuje na vetsine 96XXCitace:
Původně odeslal Gastan
tak jsem asi narazil na spatny kus.Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Vzdycky muzes narazit na spatny kus. Podle toho bych nesmel brat treba Sapphire, protoze se mi nezadarilo a vracel sem 5ks karetCitace:
Původně odeslal Gastan
S Radimem musím jedině souhlasit, měl jsem HIS Radeon9600PRO od něj, nebyl jedinej problém.
A pro vás, kteří raději Sapphire, tak si uvědomte, že HIS a Sapphire jsou nejlépe hodnocené grafiky pro ATI, co se týče kvality obrazu, takže porovnávat s ManLI je holej nesmysl. Daytona (aka Palit, Yuan) nezlobte se na mě, ale horší karty už dlouho nebyly, je to stejnej shit jako ManLI nevím jak to je s 9800PRO, ale co byly 9100 tak to byl samej problém, buď obraz, artefakty na obrazovce už na default taktu!!! atd.
Našel jsem na recenzi, přímo pro tuhle kartu a zdá se, že je docela v pohodě. Kdo by se chtěl mrknout:
http://www.svethardware.cz/art.jsp?d...256D5C0047DC8F
Díky Pánové za vaše názory, myslím, že jste mě přesvědčili. Zítra si pro ni půjdu. Potom napíšu, jak jsem s ní spokojený já. :wink:
no ja taky zvazuji upgrade a znamy mi nabidl v jeho obchode HIS 9800Pro IceQ za 8300,- Ice verze je uz osazena AC VGA Silencer chladicem a recenze tady GURU3D
a foto http://www.levi.cz/image/HISExcalibu...oIceQ128MB.jpg
Edit nelinkuj 145kB obrazky a hlavne ne v tomhle rozliseni. Dik honzAK
OK sorry dik yes to zpravil :oops:
O iceQ verzi R9800np/Pro sem cetl naky recenze a OC bylo celkem husty,470/750 u R9800Pro verze.
HIS by měl být (stejně jako většina ostatních) v pohodě. Probíralo se to tu x-krát, může se klidně stát, že HIS, Sapphire, Manli, Yuan a nevím co ještě, budou z jednoho pásu v jedné továrně ... Jinak všechny HISy, které jsem viděl, se stiktně držely ATI layoutu, takže OK.
Paradoxně nejvíc problémů jsem viděl u Herculese a především u Sapphiru, nejlepší jsou imho Gigabyte, Tyan a asi i Triplex :!: (ale Daytonu fakt komentovat nebudu - shit jak v ATI, tak v nV)
btw: ad IceQ - je to prostě standardní karta se Silencerem a nevěřím tomu, že ho ve fabrice nasadí líp než většina lidí doma 8-)