Stalo se vám, že s omegama 4.2 neslo zapnout FAST WRITES ?
meni to vubec neco na vykonu ? nekdo rika ze jo nekdo ze ne
zatrzitko fast writes mam jen off a zasedle... nejde to zmenit na on
na 3.10 to bylo ok ON
sestava viz. podpis
diky
Printable View
Stalo se vám, že s omegama 4.2 neslo zapnout FAST WRITES ?
meni to vubec neco na vykonu ? nekdo rika ze jo nekdo ze ne
zatrzitko fast writes mam jen off a zasedle... nejde to zmenit na on
na 3.10 to bylo ok ON
sestava viz. podpis
diky
Jo, mě se to stalo. Fast write mám off. Nevím, jestli to není tou mojí stařičkou kartou (R9000Pro), ale i aktuální rychlost AGP mám off, i když my mělo být AGP 4x... tak nevím.
Nezabývám se tím, protože když jsem měl starší Catalysty, kde to to bylo zapnuté, výkon byl zhruba stejný.
Me tohle vubec neslo zapnout u R9600Pro at uz sem mel jakykoliv, ovladace! Cim to bylo netuim ???
kdybyste na neco prisli nebylo by to na skodu :)
no vykon se nezmenil da se rict...ale nekde sem cetl, ze fast writes zvysuje trochu vykon...tak nevim
jinak, pokud mas i rychlost sbernice agp off, co mas za cipset ? jestli mas via kt400,600 .. nahrej si hyperiony 4in1 (4.51)..to mi delalo na stare desce taky a pomohlo to
Co kdyby jste se na to uz jednou konecne vykaslali ??? :roll:
Je davno prokazano ze Fastwrites prinaseji maly narust vykonu za cenu stability....
no dobre ;)
dik
no muzu potvrdit se 4.2kama nejde zapnout fastwrites, ja sem s fastwrites nemel nikd problemy ani ted kdyz jedu fsb 220 a radeon je citlivej na zmenu frekvence agp tak s fastwrites me doted jelo vsechno oka.
Já taky neměl s fastwrites žádný problémy, ale spousta lidí jo, preventivně jsem je vypnul už dááávno - na výkonu se to neprojeví (resp. někdo tvrdí, že je to o "něco" rychlejší bez nich, jiný, že s nimi, já tvrdím, že je to jedno), tak co :!:
Fast writes je k nicemu.... Spis to UBIRA na vykonu ... :-))) Nedke najdu ten link, kde to bylo .... Jinak dejte na DAWE ... :-)
záleží na čipu
FW jsou u poslednich Omega driveru natvrdo off (krome 9600), citace z readme : "For stability's sake, forced Fastwrites OFF for ALL cards and forced it ON for all 9600 cards. (2k/XP)"
jo, v poho, aspon sem se dozvedel proc to nejde, a to sem prece chtel :))
diky
jo u 9600 to chapu nekde sem cet ze pry zvysuje FW vykon az o 10-15 % ?
Ja to zapomen..... ANI o 1 procento ....
Jde to zapnout (aspoň u mě) přes Riva Tuner, ale v "Omegách" to pořád vypisuje "off".
Mně FW evidentně v posledních Omegách zapnout jde (resp. šel by, zapínat ho nebudu ;D )
Četl si to asi na http://www.svethardware.cz/art.jsp?d...256DD2000A52E5Citace:
Původně odeslal c0nf?
Problém je v tom, že to je technologie, již zastaralá. Na kartách typu RIVA TNT/TNT2 přinášel rychlý zápis do paměti nárůst výkonu o možná těch 10 procent, ale dnes - AGP je rychlejší, karty mají různé technologije jak hospodařit s pamětí a podobně, je opravdu rychlý zápis zbytečný. Někdy dokonce na škodu, což drivery "sami zjistí" a proto tuto volbu deaktivují.
Myslím, že se to rozebíralo mockrát, DAWE vám to vysvětloval taky mockrát (v sekci nVidia čipsety), takže hledejte, přemýělejte!
Prečítaj si toto: http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=19189
Ja berem ,ze tato technologia je zastarala, ale pokial mi hra mrzne ked ho nemam zapnuty, tak inu moznost nemam. Robi mi to napr. v CaC Generals, Ufo Aftermath.Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal