samo ze pujde o nejaky underclock a undervolt, ale treba 800->533 by sla ne?
Printable View
samo ze pujde o nejaky underclock a undervolt, ale treba 800->533 by sla ne?
To by asi islo - aj original Celeron 533A alebo 566 - hlavne ked maju default napatie 1,5V :-)
Skusil som 850@566MHz 1,75@1,6V, mozno ze by siel aj s nizsim napatim.
Idle teplota je v pohode 40-45 C, ale pri full load sa vysplha aj na 55-60 C.
Vsetky Intely s jadrom COPERMINE su vseobecne velmi chladne. 566@850 -> 29 - 35 s aktivnym chladenim.
http://www.cpuheat.wz.cz/html/IntelPowerConsumption.htm
http://www.cpuheat.wz.cz/html/Download.htm - viz. CPUHeat
Že všechny Coppermine jde uchladit pasivně, je totální nesmysl. Pasivně se dá s velmi velkým chladičem uchladit tak 20 - 25W maximálně. I tak u toho ale musí být aspoň trošku proud vzduchu, jinak to nejde uchladit vůbec.
No počkej počkej vím,že tomu dost rozumíš,ale když si uděláš MAXI pasiv tak klidně uděláš pasivně 40-50W :!:Citace:
Původně odeslal Eagle
Pracuji na tom bohužel času málo :?
si tam udelej samotizne vodni chlazeni - nadrzka musi byt vys jak CPu, privod vody na CPU samozrejme co nejbliz dna nadrzky a vyskovy rozdil aspon 10cm (CPU vs dno nadrze) nadrz cca 2litry a pohodaCitace:
Původně odeslal globalkiller
neuchladis ani nahodou, nie trvale a nie bez prievanu ..
MadCap
Myslíš tedy něco jako Heat-pipe ???Citace:
Původně odeslal KocuR
Hmm co presne mas na mysli tim Heat-pipe. nejsm ve vodnim chlazeni zas tak moc honeny, mnohem vic toho vim o "vodnim" vytapeni (budov) :)
nekde jsem kdysi videl vodni chlazeni bez cerpadla
mel na bocnici radiator a jak se voda na cpu ohrivala tak stoupala a v radiatoru se ochlazovala a zase klesala tak vznikla samovolna cirkulace (zaklady fyzky)
Jo presne tak sem to myslel. Je k tomu potreba BiG ToW3R, aby se to veslo "do jedne bedny".Citace:
Původně odeslal LeXa
co via nehemiah? i kdyz nejsem si jistej ze se da narvat do s370. ale tepelnej vykon jsem slysel ze je asi 14W a to uchladis pomalu i pasivkem z 486ky ;)
(nebo via c3 ale tam uz netusim jak je na tom s teplem)
Via je v pohode, v routeri mam dosku Via epia (C3 533MHz) a je tam len pasiv 5x4x3 cm
Heatpipe máš vysvětlený tady :arrow: http://helium.webz.cz/hw/coolers_test_06.htmlCitace:
Původně odeslal KocuR
v praci mam PC autocont. Celeron 800 s pasivnim chladicem (nijak velikym). V pocitaci neni zadny pridavny vetrak. jediny vetrak se toci je ve zdroji.
chces 566? mam a mozna bys ji i uchladil jak lidi rikajCitace:
Původně odeslal jaluvkap
kdyz chci ticho, tak mi fakci dual cel400 s pasivem na 1,8V. pri loadu do 60stupnu, ale netuhne :smoke:
a ze by mi tam nejak extremne proudil vzduch se rict neda..
ad heatpipe: uz chapu, co mam za chlazeni v notebooku ;D
nevim nevim ... rozhoduju se mezi socA a soc370 ...zalezi na co sezenu levne desku ... mel by to byt kompl pro moji slecnu a moc nepredpokladam, ze na tom bude nejak extra parit, takze by ji to i stacilo ...Citace:
Původně odeslal Likedi
Ani moji 533A s 1.5 V jsem bez vetraku neuchladil.
Pasiv CM DP5 neco hlinik 80x60x40
bohužel podařilo se mi ji prodat...:)Citace:
Původně odeslal jaluvkap
protoze jsem drive pracoval v AT computers na skladani pocitacu (Autocont, Comfor, Diderot, Triline atd), tak vim, ze celerony i P3 se chladily pasivne zhruba do frekvence 750 MHz. Co bylo vyse, chladilo se uz aktivne (az na par vyjimek). Co se tyce toho pouziteho pasivu, byl to takovy cerne eloxovany chudacek, mel vseho vsudy mozna 10 zeber, z toho 5 bylo delsich (tak 6 cm do vysky) a 5 kratsich (4 cm do vysky), ty zebra byly na stridacku a uchladilo to, takze by to melo byt v klidu. :wink:
jeste bych doplnil... rozhodne bych pro pasivni chlazeni volil spise platformu S370 nez S462(athlon), tepelny vykon je opravdu u intelu nizsi.
Pasivne momentalne uchladim to co mam v podpise ale na 2GHz@1,5V+chipset+grafika na default ale teplotu cpu budem mat niekde medzi 50-55°C pri pustenom prime95 a to TICHO, teraz mi uz zacina vadit aj hluk kt. vydavaju fluidne lozisko na mojom SEAGATE :o
blizsie info tu http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=51312#51312 Ked to bude hotove naeloxovane tak budu vysledky mozno este lepsie.
ja chladil default c800 pasivne (max tusim kolem 37), na fsb 150 (tj 1,2G) uz to ale chtelo pridat aktiv 8-)Citace:
Původně odeslal tomcat