Chci se zeptat, je nejak omezeno mnozstvi vadnych sektoru na pevnem disku aby to bylo uznano jako opravnena reklamace? Anebo i minimalni mnozstvi je postacujici duvod k reklamaci?
Printable View
Chci se zeptat, je nejak omezeno mnozstvi vadnych sektoru na pevnem disku aby to bylo uznano jako opravnena reklamace? Anebo i minimalni mnozstvi je postacujici duvod k reklamaci?
i minimum staci. :)
Pozor, některé obchody vyžadují při reklamaci HDD report z diagnostické utility od výrobce.
Netreba, to jsou si povini udelat oni. Nikdo po me nemuze chtit, abych pri reklamaci cehokoli zjistoval co tomu je. Je to moje riziko, ze to pak bude OK a problem je jinde, ale vzit to musej.Citace:
Původně odeslal VOiD
cokoli BAD je na reklamaci a snad kdyz mi ukaze scandisk ze na disku jsou spatny sektory tak to ukaze i jinej program... nebo se pletu??
No já měl na Seagate bad sektory, Fdisk to nechtěl ani sformátovat, ale XP to sformátovaly tak, že ty sektory zmizely ??? no prostě tam nejsou. No ale za čas se zas oběvily. Musíš počítat s tím, že to skusí sformátovat a projedou to utilitkou od výrobce. Třeba to byla náhoda. Jinak bych řek že ta utilitka od výrobce je určitě přesněší a zjistí toho víc než scandisk.
tim padem utilita od vyrobce urcite umi nejak oznacit spatne sektory a elektronika je nasledne nebude uzivat...
kdysi mi tohle kamos predvadel a nefachcilo to... akorat se BAD sektory zacaly mnozit a zmensilo to kapacitu disku... svinstvo...