Chci jako soukromá osoba prodat tiskárnu za 12000Kč. Můžu ji prodat přes kupní smlouvu aniž bych platil daně?
Printable View
Chci jako soukromá osoba prodat tiskárnu za 12000Kč. Můžu ji prodat přes kupní smlouvu aniž bych platil daně?
A ty to budes nekam priznavat (nejsili platce DPH aby is mohl nekdo DPH odecist...)??
Ja tohle nepriznavam rodicum ani do rodinych pridavku a socialnich davek...
U aut plati, to ze prijem nemusis priznat kdyz mas danou vec v drzeni dele jak rok... u ostatnich veci nevim, predpokladam ze zaruka bude puvodni s kterou jsi to koupil ty takze nejakej novej kupni doklad bych neresil...
Mej se fajnove
u aut to podleha jinemu rezimu podle zakona o dani z prijmu; tam ten rok je. u jinych movitych veci to je jinak (krome lodi, letadel atp. ;D ). jinak krimi, mas finalni sz :wink:Citace:
Původně odeslal Ogre
Diky Rikso. Takze je to tak, ze z toho nemusim platit nic a to je fajn.
napis tady please o kterej paragraf zakona od dani z prijmu se opiras... moc by se mi to hodilo do budoucna... nechce se mi to hledat v ASPI...
Dikes
ASPI sux, tenhle uzivatelsky nechutnej sw uz mi po 4 lectech leze krkem :evil:Citace:
Původně odeslal Ogre
je to 586/1992 Sb., § 4 odst.1 pism c)
samozřejmě že nemusíš...Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
je tedy otázka kolik na tom vyděláš ? (rozdíl nákupní-prodejní cena)
předpokládám, že nic.. a že je to jednorázově...
pokud nic nevyděláš.. co bys zdaňoval...
otázka kdo ti to dokáže ? i kdybys vydělal ? pokud bude výdělek nižší než-li 10.000 v jendom roce neplatíš daně ani náhodou.. nevím jestli to nezvedli na 20.000.. záleží kolik tak tohoa si prodáš.. za rok apod...
no a jen tak naokraj.. ty asi myslíš psemnoukupní smlouvou ? že ? mohu tě ujsitit, že je uplne jedno jestli písemnou nebo ústní... protože pokud by zde byl zisk nad osvobozené limity je jedno jestli pís. nebo úst... protože VŹDY když něco prodáváš je to kupní smlouvou.. jinakt o ani nejde...