Pouzivam LIVE a neviem sa dostat na svoje win particie ako na to?
A dalej ako lepsie zabezpecit knoppix ked ho mienim pouzivat na net?
Som lama poradte :oops:
Printable View
Pouzivam LIVE a neviem sa dostat na svoje win particie ako na to?
A dalej ako lepsie zabezpecit knoppix ked ho mienim pouzivat na net?
Som lama poradte :oops:
pokud ho chces pouzivat vic, tak si nainstaluj normalni distribuci
disky pripojis takto
kde X je pismeno disku (prim.master a prim.slave b sec.master c sec.slave d) a Y je cislo partitionKód:mount -t vfat /dev/hdXY /mnt/windows
/mnt/windows je adresar kam se partiton pripoji
a misto vfat musi byt ntfs kdyz mas ntfs logicky (ntfs je ale jenom read-only)
Knoppix by Ti mel ty partisny pripojit sam - podivej se do /mnt jestli je tam nepripojil.Citace:
Původně odeslal Peter Chovanec
Pripojene oddily by mely byt i na desktopu jako odkaz (zastupce).
on je z KDE mountuje az po pozadavku, na plose by ti to melo dat ikonky disku, po kliknuti na ne by je to melo pripojit. pokud tam nemas ty ikonky tak asi si nerozumi s radicem. jinak ten mount zkusit ale pokud je to nenajde tak asi ....
meni sa daco ak mam SATA disk?
ano, nahod sem svuj vypis odsud:Citace:
Kód:dmesg | grep hd
Zkousel jsem Knoppix Live a mam zvlastni problem. Vsechno se mi z toho CD spusti bez problemu, ale po startu mi nefunguje mys (M$ IntelliMouse Explorer 3.0), kdyz napisu do toho radku pri bootovani Failsafe, tak vali, ale zase mi nejde zvuk atd. Nevite, cim by to mohlo byt?
Jeste bych rad upozornil, ze jsem naprosta lama co se tyce Linuxu...
No, nejdulezitejsi je asi vedet, jestli ta mys je na USB nebo PS/2. Pokud USB, tak budes mit asi problem s USB radicem...
Problemy zjistis vypisem dmesg.
Mys je USB, ale kdyz bude nejhur, muzu si z domu privezt USB-PS/2 redukci, dostal jsem ji k mysi. Vypis dmesg moc rad udelam, ale vubec nevim, co to je a jak se to dela. Jsem vazne uplnej zacatecnik... :oops:Citace:
Původně odeslal Gargamel
Redukce by myslim mela pomoct. JInak dmesg je soubor /var/log/dmesg (nejspis)Citace:
Původně odeslal Zilla
ja ty ikonky na disky taky na plose nemam ale v /mnt mam vsechno :)Citace:
Původně odeslal Glottis
vypis dmesg se del prikazem dmesg :roll:
Prekvapivo ;DCitace:
Původně odeslal Wohmatak
A da sa presmerovat do suboru "dmesg >subor.txt".
no mam este jednu otazku disk ide mi vidi ale nemozem na nom vytvarat ani mazat subory ako mam nastavit mount?s akym parametrom?
OK, tak az dopocitam UD, tak to vyzkousima napisu vam sem vysledek. Dekuju za pomoc... :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Podpora NTFS je read-only.Citace:
ide o fat16 a fat32
Tak na FAT16/32 umi zapisovat linux v pohode.
Samotny prikaz mount implicitne montuje i na zapis, takze bys to musel mit nastavene na ro v /etc/fstab.
Pokud uz ho mas namonteny, tak staci:
mount -o remount,rw /mnt/fat
Pokud ne, tak by melo stacit
mount -o rw -t vfat /dev/hdXY /mnt/fat
Da sa nejako dostat Knoppix na HDD? Alebo je to prisposobene len na bootovanie z CD, ked je to Live distribucia?
No jit by to melo. Otazka ale je, proc rovnou nezkusit debian :wink: .
Nemel sem cas to cist, ale hledas asi tohle:
http://www.knoppix.net/docs/index.php/FaqInstall
Dik, ale Knoppix sa mi paci viac
A este by som chcel vediet ake kodovanie nastavit v Konquerori, aby mi to zobrazovalo aj diakritiku. dik :oops:
Uz kvuli security updatum se vyplati pouzivat klasicky distro.
K tomu, aby si clovek vybral distro, je tu jinej thread... i kdyz samozrejme otazky na distribuce nevadi, jen musi byt konkretni
a IMHO je blbost davat si Knoppix na hadr... jestli chces nakej user friendly debian tak vybirej na http://www.distrowatch.com ... je jich tam cela rada postavena na debianu (stejne tak jako [ted doufam ze se nepletu] Knoppix)
No nevim jak pro koho, ale pro me je debian user friendly dost ;D. A nevim v cem muzou distribuce postaveny na debianu bejt vic user friendly nez debian sam - resp. existuje snad neco, co bych do debiana nemoh pripadne doinstalovat?Citace:
Původně odeslal Wohmatak
Tak dobre, nemusím si dávať Knoppix na HDD, ale hlavne by som potreboval poradiť s tou diakritikou v Konquerori, lebo v Mozile mi funguje.
A nejakú radu ako tam rozbehať Internet cez chello (ak mám 2 sieťovky)