Nedalo by sa pouzit chladenie z malej chladnicky(takej na pivo :-)) a usmernit studeny vzduch na CPU a GPU, alebo tym chladit nejaku vodu? Ak by na CPU a GPU isiel vzduch okolo 2 stupnov, malo by to dost pomoct, nie?
Printable View
Nedalo by sa pouzit chladenie z malej chladnicky(takej na pivo :-)) a usmernit studeny vzduch na CPU a GPU, alebo tym chladit nejaku vodu? Ak by na CPU a GPU isiel vzduch okolo 2 stupnov, malo by to dost pomoct, nie?
.. hlavne kondenzacii vlhkosti a tym padom presunu cpu do zbierky zlikvidovaneho HW ... takze nie neriskoval by som to
Na chlazeni vody ve vodnikovi by to mozna nejak vyuzit slo, ale muselo by se to vyzkouset, nemam predstavu jaka by byla ucinnost.
Hej jakoze z fyziky sem propad, ale jestli to chladi jen treba ke 2 stupnim, tak to uz voda kondenzuje ? (za norm tlaku) ???
najprv si spocitaj tepelny vykon PC=CPU+ZDROJ+GK+HDD a vyjde ti wataz potrebna na chladenie.Potom pozri,ci prikon tej chladnicky je aspon 1.5 nasobny(straty) a tak uvazuj,ze nieco uchladis.Neviem aku chladnicku mas na mysli-ak tie do auta,alebo tie male absorbcne-tak zabudni. Vychladit pivo,ktore nevyraba teplo ,iba ak v bruchu :-) ,je jedna vec a smaziaci procik uplne ina.
kondenzuji pary co jsou ve vzduchu, kdyz jsou ve styku s chladnejsim telesem, takze budes mit orosene hadicky s tou studenou vodouCitace:
Původně odeslal kv4736
Taky souhlasím. Mám vodníka a přes zimu mám chladič na půdě (shruba stejné teploty jako venku). chladící kapalina měla okolo 6-7 st. (teplota procesoru okolo 28st). To byla paráda, ale jen do tý doby, než jsem otevřel komp. Chybělo málo a mohl jsem kupovat novou desku a bůhví co ještě.
OK, jak sem psal, z fyziky jsem propadl :)) Dik za to ze jste mi to objasnili ;)