-
Nejde MOBO
Kamarát kúpil dosku Mercury KOB KT400 FDSX a k tomu aj nového AppleBred -a, a RAMky 400 MHz Kingston.
Problém je že doska sa neustále reštartuje. Niekedy to robí až vo Windowse ale niekoľko krát sa stalo že padla už aj v biose. Z počiatku vydržal systém pokope aj 1 hod ale teraz je to už iba pár minút (1-5).
Skúšali sme všetky možné nastavenia FSB, RAMiek, časovanie, .... ale bez zmeny.
Na doske sme postupne vymenily všetky komponenty CPU, RAM, VGA, ZDROJ ale reštartovalo sa to aj potom.
Jediná viditelná chyba je, že doska nevie CPU identifikovať (označuje ho ako XP) ale nenašli sme na nete novší bios.
Otázka znie ::::::: Môže byť problém v niečom inom ako v :!: CHYBNEJ :!: doske ?????
-
No mne to restartovalo ked mi odisiel procak.Ale na tvojom mieste by som to isiel riesit s dodavatelom tvojho HW.
-
ja to vidim skor na zdroj.
-
Mno zkus pockat na novej BIOS, teda jestli muzes cekat... Jinak bych to hned hodil do RMA. Prece se s tim nebudes vysirat, kdyz je to v zaruce :!:
-
Mercury (Kobian) JE MAXIMALNI SMEJD co se da momentalne sehnat.... nemyslim si,ze by to nekdy mohlo bezet 100 pro. stable ....
Prodal jsem asi 10 desek od teto firmy od KT133 az po KT333 a vsechny uz jsou mrtve, nebo nespolehlive.... Aktualizovat BIOS taky nejde, protoze podpora je naprosto udesna ....
-
Myslim, ze dosky Mercury su OEM ECS.
-
Na tak aby ste vedeli ako to dopadlo :
Doska bola v poriadku. :!: Aj ked je to shit
Problém bol v chladiči : nebol dokonale rovný a preto nenasadol celou plochou na CPU a tak sa počase prehrial. Bohužial signalizácia teploty nefunguje zrovna spolahlivo, takže sme si to nemohli všimnúť. Vymenili sme chladič a už to šlape.
Asi raz za 1- 2 dni sa mu to resetne : niekedy pri štarte začne niečo v bedni pískať (nieje to repro) a resetne sa alebo zmrzne. Po resete nabehne v poriadku a beží s kludom celý den. JE to celkom zaujímavé.