Reálná odezva; spořič a vypínač na LCD...? Prosím o rady
Tak jsem si pořídil NEC 1760NX BK - je super. Zkoušel jsem hry (Unreal II, Max Payne II, NFS: Underground, Vietcong atd...) a filmy a vše se mi zdá v pohodě.
http://h-a-n-z.wz.cz/nec1760/photos/P2030012.JPG
Přesto bych si chtěl ale zkusit nějak změřit reálnou odezvu LCD. Nevíte někdo jak ji změřit?
Další moje otázka je, jestli je taky na LCD třeba aplikovat něco jako spořiče obrazovky - jestli se prostě LCDčka vysvicují jako CRT?
A poslední otázka je, jestli u LCD je lepší vypínat hlavní kolébkový vypínač na boku monitoru, nebo stačí vypínat dotykové tlačítko zepředu?
Díky za odpovědi
Re: Reálná odezva; spořič a vypínač na LCD...? Prosím o rady
Samotnej LCD panel ma docela vydrz, horsi je to se zarivkama ktery zarucujou podsviceni. Ty maj omezenou zivotnost, ale asi vetsi nez je moralni zivotnost LCD pro cloveka kterej ma trochu penez a hardware je jeho konicek. Tri ctyri roky to urcite vydrzi.
AOC garantuje pokud v trilety zaruce poklesne svitivost na polovinu tak zarivky vymenej.
Zatim mam LCD necelej rok a nepozoruju jakykoliv snizeni svitivosti tech zarivek. Denne tech 8 hodin najede.
Vypinani bych nechal na DPMS nebo bych vypinal tim dotykovym vpredu.
Na tohle pouzivani je monitor stavenej. Ta kolibka je vypinac zdroje.
Je to jako s vypinacem na zdroji u pocitace, muzes/nemusis pouzivat, velkej vliv na zivotnost to nema, ale pokud pouzivas monitor kazdodenne tak neni duvod to takhle vypinat.