-
Resetující se BIOS
Jednou,maximálně dvakrát do měsíce se mi BIOS sám od sebe vrátí do továrního nastavení,vždy se tak stane při spouštění PC.Neví někdo,kde bych mohl hledat příčinu?Baterkou to není,dělá to i po výměně.Paměti jsou taky v pořádku,mám to ověřeno.Uvažoval jsem o flashnutí BIOSU,mám ze stránek MSI stažený nový,ale netroufám si na to,nikdy jsem to nedělal,a mám obavu o PC,navíc ten nový je nějak velký,a na systémovou disketu se asi nevejde.Nemohl by jste mi někdo poradit,jaký je při flashování BIOSU nejlepší postup?Předem děkuji. MB:MSI KT3V,CPU:AMD2100+,2x256MB/333(Seitec),HDD:Seagate80/7200,VGA:MSI GForce4Ti4200/128.
-
Pokud se nastavení CMOS vrací po určité době, tak to může být BIOSem, ale pravděpodobnější bývá nějaká vada desky. Každopádně bych BIOS flashl na nejnovější versi a uvidíš co dál...
-
Na MSI si stáhni LiveUpdate a pak to přes něj nech vyhledat a samo ti to po stažení nabídne flashnutí a to buď z dosu,nebo z woken.Já to flashuji vždy z woken a bez problému.Ještě ti to nabýdne vyrobení záložní diskety,pokud by se něco pokazilo.....
-
Díky za rady,flashnul jsem BIOS z verze 1.6 na 1.9,a uvidím po nějaké době,jestli to bylo k něčemu dobré.