Mám 3dfx Voodoo3 a K6-2 524 a chcel by som, aby mi išli DVD disky a video DivX a XviD plynule.
Bude mi stačiť najnižšia verzia Radeona s 32 MB RAM? Teoreticky by mi stačil aj nejaký Rage 2c/PRO?
Printable View
Mám 3dfx Voodoo3 a K6-2 524 a chcel by som, aby mi išli DVD disky a video DivX a XviD plynule.
Bude mi stačiť najnižšia verzia Radeona s 32 MB RAM? Teoreticky by mi stačil aj nejaký Rage 2c/PRO?
Obávám se, že to lepší grafikou nevylepšíš. CPU tak tak, nevhodný čipset na MB........................Citace:
Původně odeslal Wizzard
to snáď nie :?
dnes skúsim otestovať Ati Rage 128 Ultra, ak to pôjde v pohode, asi kúpim nejaký Radeon
Pokud aktivuješ 4Way interleaving a další memory tweaky, tak si pro přehrávání DiVX/XviD pomůžeš. Jinak lepší grafika, stačí ATI Rage Pro chip - má Motion Compensation ti pomůže s přehráváním DVD.Citace:
Původně odeslal Wizzard
Nejlíp je mít grafiku která má IDCT i MC - třeba ATI Rage128GL plynule budeš přehrávat DVD. S těmi filmy v DivX/Xvid tam jde hodně o rychlost CPU a paměťovou propustnost...
...ak kupis nejaku tu postarsiu ATinu tak by ti este na tom tvojom PC mohol bodnut ATi DVD Player // http://www.ati.com/support/drivers/misc/dvd7-6.html //
4 way interleaving mám aktivované. a teoreticky, stačila by mi aj Rage IIc? pred pár rokmi som ju vymenil za Velocity100 kvôli 3D výkonu...Citace:
Původně odeslal Spec
Bude ti stacit! Ja mam notebook viz podpis s Rage 128 Mobility 8MB RAM,a DVD a DivX mi jedou uplne plynule bez trhani.
Ale Rage IIc a Rage 128 je podstatný rozdiel :lol:
Na jasne ale to urcite pojede.Rage 2c je AGP2x ne,a ma primou podporu MPEG2 stream.
No, na Cel 433/128MB RAM jelo DivX tak tak. Ovšem: byl tam BX čipset a šlo to přehrávat jen v přehrávači, co je dodáván s DicX kodekem. Tuším PLAYA. V MP byl zvuk chvilku normálně a chvilku asi o 1 min. pozadu.
Na DVD si samo pomůže jakoukoli ATI RAGE PRO a vyšší.
MPEG2=DVD? viem, že podporuje MPEG, ale neviem či má plnú podporu DVD. Ale aj tak si kúpim nejaký Radeon, len ešte neviem aký :roll:Citace:
Původně odeslal OBR
pouzi namiesto narocnych DIV X radsej FFDSHOW napr.20030103
bez problemov slape na
PII350, 128MB, RIVA TNT2 32MB PCI, MS7102c VIA ...
teraz mam
cel520 320MB ATI 7000 SDR 64, ....
a ide v maximalnej pohodicke a hlavne nemam v kompe div x
chaos z roznych verzii
Voodoo3 ma tiez plnu podporu prehravania DVD. Skus aj iny DVD prehravac. Precitaj si este toto:
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=7717
Tak som doma skúsil ATI Rage 128 Ultra, DVD išlo omnoho lepšie, skoro úplne plynule, ale DivX a XviD strašne trhal, aj to či mi išlo na Voodoo3 plynule, teraz strašne sekalo. V 3D bol výkon samozrejme veľmi dobrý.
Teraz neviem či sa mi oplatí kúpiť ten Radeon ak bude mať aj on v DivX také hrozné výsledky :?
...na ten divx/xvid si pouzil ffdshow ??? lebo kamos ma K6-2 500MHz 256MB ram a nejaku ATi Rage 64MB a filmy mu z ffdshow idu celkom OKa
Tak to si ma potešil.
Samozrejme že mám ffdshow, a tiež budem dnes mať Radeon 64 MB DDR, takže dúfam že to pôjde plynule.