Mám win Xp +sp1 a 256Mb ramky. Jak velkej doporučujete swap file a jestli na jednom disku nebo ho rozdělit na dva?
Printable View
Mám win Xp +sp1 a 256Mb ramky. Jak velkej doporučujete swap file a jestli na jednom disku nebo ho rozdělit na dva?
zalezi co na tom budes delat, klidne to muzes nechat jak to XP nastavi samy
jediny co je IMHO k necemu dobry, je umistit swap na jinej fizickej disk nez program pri jehoz behu by se swap vyuzival (a nejlip na vnejsek plotny)
ja bych ho bud nastavil na pevnou velikost nebo dal na zvlastni partition aby se nefregmentoval
Jde mi hlavně o hry - Hedal of honor, GTA3, atd. protože při tom si win dělá obří swap a pak to strašně dlouho likviduje. Mám dost starej disk(jen 5400rpm) a někdy je to na zešílení.Citace:
Původně odeslal ra
Jestli ti nevadi ze obetujes celkem dost mista na disku tak si zjisti max. velikost swapu (spustit gamesu, vletet do oken a najit pagefile.sys - vsechny). Pote pomoci Partition Magic v8 udelat na zacatku disku FAT32 partitoin 32KB cluster (provadi se po restartu jako batch pred nactenim OS) podle velikosti toho swapu + 100MB. na tu partition pak nastavit pevnou velikost swapu, a zakazat veskere obnovy dat na prislusne partition. A stary soubor Pagefile.sys smazat (pokud to jde tak je to OK)Citace:
Původně odeslal Peca-on-line
Pred jakoukoliv cinnosti v PQ Magic durazne doporucuju provest defragmentaci!
A doporucuju ti: Kup si jeste jednu 256MB ramku, v tech hrach to poznas, procak mas dost silny.
2 ra: souhlas
jo ta ramka by ti bodla..nebo aspon 128mb,i to pomuze(vlastni zkusenost,viz druhy pc v podpise)...nebo prejdi na win98se :wink: to taky pomuze(taky vlastni zkusenost)