Jak jse jmenoval předchůdce Tuleně P III. Synovec má PIII -733 a nevzpomínám si co to bylo zač. Kromě 0,13 má zřejmě jinak FSB nebo větší cache. Můžu tedy dát Tuleně do 815E Pro (MS-6337)
Printable View
Jak jse jmenoval předchůdce Tuleně P III. Synovec má PIII -733 a nevzpomínám si co to bylo zač. Kromě 0,13 má zřejmě jinak FSB nebo větší cache. Můžu tedy dát Tuleně do 815E Pro (MS-6337)
ad 1 - Střelím od boku - Coppermine
ad 2 - v 815 EP Tualatin funguje
ja strilet od boku snad nebudu
PIII 733 (Coppermine), 0.18um, 133MHz FSB, 5.5x multiplikator, 32KB L1 cache, 256KB L2 cache
MSI 6337 ma Intel 815EP B-step chipset (Tualatin ready), muze tam vrazit dva typy procesoru:
Intel Celeron (Tualatin-256), 0.13um, 100MHz FSB (ktera se ale samozrejme musi pretaktovat aspon na 133 ;) ), 10-14x multiplikator, 32KB L1 cache, 256KB L2 cache, 1.0A-1.4GHz
Intel Pentium III-s (Tualatin), 0.13um, 133MHz FSB, 32KB L1 cache, 512KB L2 cache, ..., cena ale vysoka
Rychlá a vyčerpávající odpověď ale mám ještě jeden teoretický dotaz. Neviděl jsem jeho mašinu pouze manuál od desky a je tam jedna nejasnost. Deska má integrovanou grafiku. Dle kladných referencí diskusního fóra vybral a přikoupil externí ATI Radeon 8500LE Herkules. Je trochu rozladěn výsledkem, kdy mu to nějak neožilo ba naopak. Díval jsem se do manuálu k desce a opravdu není žádný switch na vypnutí interní AGP grafiky. Jedině v Biosu je parametr Init Display First. The settings are: PCI Slot, Onboard. To mi je nějak proti srsti. První možnost je pro PCI grafiku a druhá pro interní na desce. On však má externí AGP. Já bych dal pro PCI a vycházím z toho, že systém ji nenajde ale najde externí AGP. Je úvaha správná ?
Do tej dosky mozes dat aj Coppermine ;)
Onboard grafika je AGP takze ked das grafiku do AGP slotu, ta onboard sa automaticky vypne. Keby si tam dal PCI grafiku tak mozes pouzivat dve naraz (bud s tou onboard alebo s inou v AGP slote).
S Tuleněm pozor! Deska ho musí podporovat.
http://www.motherboard.cz/msi.htm
Dobrej odkaz... dost mi pomohl diky!
:| Myslel jsem že všechny MSI 6337 s i815 podporují Tualatina ??Citace:
Původně odeslal Vladimír Mahr
predchudce tulene je treba to co mam ja
:D
Právě že ne. Většinou se to u desek pozná tak, že tam je v označení písmeno T. (TUSL, EPT, ST6...)Citace:
Původně odeslal Radim
Konkrétně na týhle desce funguje tukeň do 1,2Mega ale je potřeba nejdřív flešnout biosCitace:
V 815E Pro Tualatin bez upravy nepojde!!! Isiel by v 815ET Pro (ak take nieco existuje) a v 815EPT Pro.
Díval jsem se do papíru k desce a z nich jsem nabyl dojmu, že jsou tři verze těchto desek 815 E Pro, 815 ET Pro a 815 EPT Pro. Na stránkách MSI jsou však biosy pouze pro 815 ET Pro a 815 EPT Pro. Můj optimistický názor je, že flešnutím biosu se 815 E Pro stává 815 ET Pro. A ten Tuleně umí. Když ne kolik měsíců dává overclocking záruku na funkčnost tohoto řešení ?
teda slysim poprve, ze by se flashnutim BIOSu zmenil chipset z 815E(P) na na 815E(P) B-stepCitace:
:-D :-D Jsi pesimista. ;D
Spíš realista ;D
Hospodská u Mališky by řekla sprostý realista, který bohužel má pravdu. ;D
Hospodská u Mališky v Dobré u Frýdku Místku?
Tu co já myslím tak ta už tam nedělá. Ale mne jednou řekla, když jsem kamarádovi radil ať se vysere na sazení vlastních brambor z důvodu ekonomických, že jsem hnusný materialista. Odkud Ty znáš restauraci u Mališky ? Máš chatu v Domaslavicích ?
Chatu mám na Morávce. V té hospodě jsem asi nebyl, ale ten název znám z doslechu. Něco mi to prostě říka. Kde přesně je?
Ve Vojkovicích vedle Nošovického lesa.