Máte jiz nekdo stejne zkusenosti jako na:
http://forum.oc-forums.com/vb/showth...hreadid=115166
Pry pretaktovane NW po case zacnou kolabovat.
Printable View
Máte jiz nekdo stejne zkusenosti jako na:
http://forum.oc-forums.com/vb/showth...hreadid=115166
Pry pretaktovane NW po case zacnou kolabovat.
kolabovat mohou začít, když při přetaktování používáš dlouhodobě napětí vyšší než 1,6V. Někde se to tady už řešilo. Halen ví víc. ;)Citace:
Původně odeslal msm
Jedu na 1.6V asi měsíc,zatím pohoda.
No, ja jedu na 1.8@2.4 pri 1.575 asi 6mesicu a posledni dobou mi zacinaji WinME divne kolabovat. Tak zacinam mit obavy ...
u WinME je to myslím normální.
Jedu PIV 1.6A na 2,45GHz@1,7V uz pres pul roku, teplota kolem 50°C, takze cekam na smrt :evil: 8)
Az mas dratovane tak mas takmer istotu nahle smrti NW vyhledovje do roku, pac se siri fama (neco na ni asi bude) ze vecsina ludi s uhynutim NW mala zadratovane. Tych 1,6 vychadza z prieskumu ludi ktorym to zdochlo vecsina mala drat na 1,7V zopar uchylov este viac. na 1,65V sa nenasiel nikto ale predpoklada sa ze to zdochne do 2 rokov, proto tych 1,6V a jesto to tvrdi The Inquire ci jak sa to pise ;D .Citace:
Původně odeslal JirkaT
PS: intel tvrdi ze NW zvlada napetia do 1,75V co je dost srandovni kdyz jim to chcipa pri 1,7V jeden za druhym ;D
JO JO. Jde o napeti. 1,75 je pro NW smrt- rika Intel, ale NW trpi uz i pri 1,70 a mozna i driv. Pri takovym napeti vznika v jadru dlouhodobe vysoka teplota (ikdyz je celkove docela cool). Zacne delat chyby a pak se odebere do vecnych lovist. Muze to trvat 6 mesicu i rok. :oCitace:
Původně odeslal msm
:idea: Nekde jsem slysel, ze kdyz mu pak na moment nasolis 1,8 a dal budes fungovat na "doporucenych hodnotach" ma sanci se vzpamatovat. Ale vis jak to je s "nekde jsem slysel".
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
To umieranie NW je brutal. Asi NW jadro predsa nieje az take dokonale ako si intel mysli.
Aj tak vecsina ludi po 1/2 az 1 roku procak preda a kupi lepsi ;D
Ale jádro Northwooda je OK. 8) Je navržené na dosahování vysokých frekvencí. A to, že jdou procáky dobře přetaktovat, je důsledek návrhu tohoto jádra. Bohužel, někteří si mysleli, že tomu rozumí víc než Intel a tak prali do procáků napětí, na které nejsou stavěny. Sice získali závratnou frekvenci - bohužel v některých případech na úkor smrti procáku. Doporučuju ještě shlédnout v sekci AMD procesory thread o napájecím napětí TBredů. Nebude to dlouho trvat, a objeví se syndrom STDS - Sudden ThoroughBred Death Syndrome. Zvlášť mě dostala hláška jednoho přispěvovatele, že TBred snese 2,5V. :lol:Citace:
Původně odeslal Vorlon
Faj,takze 1,6 voltu neprekracovat,ale kolik je max. teplota doporucovana pro NW?
dlouhodobe je to podla intelu kolem 67-68'C pricom je otazne ci teplota co ti namera doska je to na co mysli intel kazdopadne mne sa podarilo ist chvilku na 100'C (asi 10min) a prezil ale doporucuje sa neprekracovat 65'C.Citace:
Původně odeslal radar242
Verim, ze mne to na 1,5 V nepostihne -> viz dole .. :|
Doufej ze ne ...Citace:
Původně odeslal Roboss
Dis tak az po mne ;DCitace:
Původně odeslal Roboss
Stoupněte si do řady, ja jsem první ;DCitace:
Původně odeslal juzko