podle desky by tam mel jit nejvic p120, ale nesel by tam nejaky IDT apod??
Printable View
podle desky by tam mel jit nejvic p120, ale nesel by tam nejaky IDT apod??
Prosim ta preciaj si, co si napisal. Aka doska ? masiv ? DTD ? QDI ? preglejka ? (sorry za OT)Citace:
Původně odeslal jaluvkap
ale inak si najdi manual k tej fosni a tam to bude :) google rox
ale btw bud ti tam pojde hocico neMMX alebo uplne hocico ked ti podporuje mmx ;)
MadCap
treba to IDT jede i v deskach co nepodporuji MMX (resp. nemaji dulani napajeni)Citace:
Původně odeslal MadCap
Ide, ale nema to ziadny FPU vykon. Navyse musis mat dostatocne novy BIOS, aby to nejako rozumne chodilo.
jestli nemuzes najit manual, tak se na desce podivej, jestli muzes prepinat mezi jadry P54 a P55C, mel by tam na to byt jumper a jumpery jsou popsany. Jestli pujde, jde tam dat MMX a pod, jestli ne, pujde ti tam max P200 neMMX, a podivej se na rozsah nastaveni voltaze a nasobice.
Půjde tam nejvýš P120, protože P75 je ve formátu socket 5, tj. i deska patrně bude socket 5. Procesory do socket 5 se dělaly maximálně do P120. Kdybys měl štěstí a měl socket 7 (což je socket 5 + 1 další pin), tak by mohlo jíž až P200. A kdyby jsi měl extra štěstí a měl socket 7 s duálním napájením, může tam jít i třeba K6-2+ / K6-3+ (ale to už by záleželo na konkrétních možnostech desky.
Mam tu pred sebou polozene Pentium 100 a Cyrix MII PR300. Pocet pinov je rovnaky... :roll:
Podle mě jsou taky stejný, alespoň jsem si s tím nelámal hlavu a rval jsem to tam jak mě napadlo (čili cpu socket7 do fošny socket5) a obráceně a fungovalo to. Docela by mě zajímalo, gde se ten jeden pin navíc nachází... já jsem ho tam nigde nenašel, co projíždím procesory co mám tady v šuplíku a desky.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Socket 7 procesory nejdou do desek se socket 5 (aby se zabránilo dávat je do starých motherboardů s nedostatečným napájením), ale procesory se socket 5 jdou do socket 7.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pentia do 200MHz maju predsa single-voltage 3,3/3,5V.
Mam tu x dosiek, ktore nepodporuju dual-voltage a maju Socket 7.
je to deska v compaq p575 ... k tomu zadny manual nenajdu ... na desce se da prepinat jenom p60-p120, takze asi soc5 ...
Ked je to Compaq, tak to niekomu predaj - nema zmysel s tym nieco robit.