kolik je teplota chipsetu já mam 35 stupnů a chtěl bych zkusit přidat voltáž bude to vůbec k něčemu? může být pc stabilnější??
Printable View
kolik je teplota chipsetu já mam 35 stupnů a chtěl bych zkusit přidat voltáž bude to vůbec k něčemu? může být pc stabilnější??
Ano múže.Pomůže ti to hlavně při vysokých frkvencích FSB.
Teplota je rúzná.Já mám na MSI 32-55°C.
To Ti nakecal kdo ? ;D NA Abitu, Asusu ani Epoxu nedosahnes vyssiho FSB v zavislosti na napeti chipsetu. Misto 1.6V muzes narvat treba 2.3V a stejne Ti to nepomuze.... Jak u MSI nevim, tam je mozny vsechno - treba ze by ke stabilite pomohl undervolting. ;D :wink:Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Na MSI to nejde měnit.Mluvim všeobecně ;D
Netvrdim že to se standartní vlotáží bude horší :D
teda jako o na svoji 8rda3+ bych se tak nebal o SB/NB jako o ty FETy - ale uz je u nich vetracek....takze pri vyssi zatezi je to daleko vic stabilni...
U MSI s KT133 mi zvednuti voltaze na chipsetu o dost zvyxsilo stabilitu pri overclockingu... .
Logicky by zvyseni voltaze pomoci melo. Ale nevim, jak je to ve skutecnosti. Ja mam 8RDA3+ rev. 2.1 a zvyseni voltaze z 1.6V na 1.8V pri vysokych FSB mi neprineslo zadne zvyseni stability. 2 Volty jsem do toho narvat nezkousel. Jedine co mi to zvysilo byla teplota. Zvedla se z 35 na 38 stupnu.
Me docela stve ze ta moje deska nema cidlo na chipsetu :? .Ale je uplne studenej (mam na nem vetracek).
to myslis vazne..?? :o ja mam 8RDA a cidlo je tam..Citace:
Původně odeslal Luks
Tak to mas dobry ja mam jen CPU,HDD a CASE (mezi PCI slotama) jinak nic :evil:Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
Nerozepsal jsi nic o sestavě a jestli máš OC.Citace:
Původně odeslal marek25
Pokud je PC stabilní (např. PRIME95) tak nevím jak by mohlo být ještě stabilnější zvednutím voltáže. Pokud stabilní není, pak teprve hledej chybu. Tady neplatí že bílá ještě bělejší........
Prostě buď PC stabilní máš - pak to neřeš, nebo nemáš - pak hledej příčinu.
to Luks: Zdá se mi divný, ze na EP-8RDA+ by nebyl teploměr u chipsetu. Ale co se dá dělat.
to All: Jinak mě to ukazuje teploty tak zhruba v rozmezí 35°C-40°C. Těch 40° ale velice výjimečně. Taky jsem teda nahradil původní žvejkačku pastou, takže to chladí trošku líp než dřív.
Tak nevim jak to měří u mě, 35st. pořád, i když vypnu ten epoxackej větráček
To čidlo co měří System temp. je umistěno někde okolo NB..kde přesně ..?
Podle me je mezi PCICitace:
Původně odeslal epidot
netušim kde je ale podle mě někde blízko chipsetu protože jsem si n něm udělal chlazení (větráček) na léto a 50st. vedra v místnoti a o 10st. to pomůže během 5min... Není to čidlo přímo pod chipem? :idea:
Ne to tedy neni. Opravdu je mezi AGP a prvni PCI pozici.
Ja si ho na hodne nForce2 deskach modoval a prodluzoval aby ty udaje byly alespon k necemu :-)
tak moje sestava
---------------------
epox 8rda3+ rev. 2,1, athlon 2,7- 11*200, 2*256 ocz 400mhz dual channel, grafika radeon 9800pro 128 405/360