Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Mám tuto desku a pokud v BIOSu dám CTRL+F1 objeví se rozšířená nabídka. Je tam též volba TOP PERFORMANCE, v případě že dám Enable XP SP1 kolabují už při startu. Nikde sem o této funkci nic nenašel.Díky.
Printable View
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Mám tuto desku a pokud v BIOSu dám CTRL+F1 objeví se rozšířená nabídka. Je tam též volba TOP PERFORMANCE, v případě že dám Enable XP SP1 kolabují už při startu. Nikde sem o této funkci nic nenašel.Díky.
dobry den,Citace:
Původně odeslal paul
tohle nastaveni je defaultne vypnute, coz muze neco naznacovat. ve vasem pripade se system chova nestabilne. co jsem videl testy, tak narust vykonu je minimalni, takze se spise doporucuje (kvuli stabilite) tohle nastaveni nepouzivat
lol. u mě ten samej problém.... Nevím co je to za nastavení ale rozhodně to naní PAT. takže to neřeším a nechávám Disabled
Citace:
The Top Performance option controls how aggressively the system runs. When enabled, the memory timings are set to their most aggressive settings and the CPU and memory FSB are speed up by 4MHz as well.
U pamětí Kingston HyperX 434 MHz to fungovalo normálně. Měl jsem 4 kusy 256 MB a pokud byly všechny 4 v desce dělaly problémy. Jenom 2 kusy naráz jely v pohodě.
Pak jsem je vyměnil za 2x 512 MB OCZ Gold 500 MHz a s tima se komp při nastavení enabled zasek a musel jsem resetovat BIOS. To bylo do verze BIOSu F8. S F devítkou se to sice nezasekne ale při bootovaní kleknou XP.
Při téhle volbě kolabuje náběh XP standardně. Ještě jsem neviděl systém, který by s Top Performance a XPéčkama naběhl. Píše to i sám GB, je to psáno i v manuálu k desce (tam to bývá napsáno jemněji - něco ve smyslu "může dojít ke kolapsu ve spojení s WXP").
Neřešit - vyřešit se to totiž nedá ... (zkoušeno na VAXP, VAXP-Ultra, NNXP, S655FX Ultra, PE1000 Pro 2, KNXP)
tak tak, taky sem to zkoušel na více BIOSech a taky na různých modelech desek a vždy kolaps.
nejlepší je se na to vabodnout a nechat disabled.