Poratťe neaky SOFTWARE na pretaktovanie v ktorom by som mohol meniť Vcore (napeťie) najlebšie dajťe aj odkaz na jednotlivy program.
Printable View
Poratťe neaky SOFTWARE na pretaktovanie v ktorom by som mohol meniť Vcore (napeťie) najlebšie dajťe aj odkaz na jednotlivy program.
na to zabudni ... na intel doskach asi tazko ...
MadCap
Ak to doska nevie, tak to NEJDE. Ak na to nie su na doske jumpery a neda sa to menit v BIOSe, tak to doska NEVIE.
BTW.: On ma dosku ECS... :roll:
to ja vidim, ja som mal na mysli ze vseobecne na intel cipsetoch som to este nevidel, iba abit uGuru to dava co viem ...
MadCap
Ked sa da menit napatie z BIOSu, tak by sa mal dat spravit program, ktory to vie na konkretnej doske aj bez BIOSu :-) Lenze vyrobcovia dosiek k tomu akosi neposkytuju dokumentaciu :? Takze by to chcelo trochu hackovat - uz som raz zacal kreslit schemu toho obvodu na Abite BE6-II, ale potom sa mi uz nechcelo. Vyzeralo to tak, ze "vhodnym" programovanim by sa dal aj procesor odpalit ;D
otec mel ve svym kompu taky nejakou ECSku, ale s jakou to uz nevim. bezel mu tam celeron 2.0@2.66 coz se mi zdalo super, protoze volba na FSB je 100 nebo 133 a vcore menit neslo VUBEC :|
pak sme tam dali 2.5 celerona a byl na tom vlastne hur, protoze mel pomalejsi sbernici i takt... ten procesor 133 nedaval
nastesti uz je ta deska z domu, protoze se na ni neda menit skoro nic a VCORE urcite NE
No... Pentium M umí to samé co Athlony XP a Athlony 64. Takže na některých Intelech to jde ;D .Citace:
Původně odeslal MadCap
kua vy ste vsetci cez slovicka fock, Pentium M neni prave desktop procak takze som to tak aj bral .. ;)
MadCap
Na MSI doskách to tiež ide, cez CoreCenter.
Aj keď majú Intel chipset.
Takže asi nič.Ale ani tak bymi to nepomohlo.Ved aj tak niekedy v leťe pôjdem do AMD :wink: .PS: Nieje MSI neake čudne keď pretaktovanie je skoro zakazane.A oni dávajú ešte programy na jeho rozvoj.Vjem že pretaktovanie je normálna vec ale žeby ho podporovala aj firma tak to je už fakt silná kava.Ved sa čudujem že ich ešte výrobcovia procikou nezažalovali.
a kto ho "skoro" zakazal ? ;-))Citace:
Původně odeslal intel
No ved čo ja viem tak sa stale snaži INTEL aj AMD čo najviac zneprijemniť pretaktovanie.Všeliakim uzamikanim atd...A oni daju ešťe aj program.To asi chcu aby si každy dojebal aj procik aj dosku a aby zase kupoval nove komponenty od MSI.
Spíš aby si kvůli tomu (a pár dalším blbostem) to někdo koupil hned poprvé!
Mohl bys to napětí taky zadrátovat, někde bych snad našel VID kódy.
Eagle, ty chces mat na svedomi zivot dietata ?? ;)))
To MSI potvrzuju a Gigabyte (GA-8IK1100) to umí taky - přes EasyTune.Citace:
Původně odeslal ICE29
Ja ti dám dieťa :evil: .Za štiry mesiace budem mať obšiansky :wink: :lol: :DCitace:
Původně odeslal SajmoN
Jezismarja, uz nejmin 5let se vyrabi "overclocking friendly" desky, ktere podporuji taktovani, kurna ja na to mam dokonce v manualu od desky navod!Citace:
Původně odeslal intel