Stále se mi nedaří přesvědčit MB aby pochopil,že má větší disk něž 138GB.Flešnutí biosu poslední verzí od Solteku nepomohlo nemáte někdo zkušenost či náped?
Printable View
Stále se mi nedaří přesvědčit MB aby pochopil,že má větší disk něž 138GB.Flešnutí biosu poslední verzí od Solteku nepomohlo nemáte někdo zkušenost či náped?
Docela by pomohlo napsat co mas za OS :-) pak se to muze resit dal...jinak doufam ze si cetl dulezite thredy v teto sekci tam je o teto problematice napsano dost :wink:
OS mám XP P a tam byl měl řešit SP1 to už jsem našel,jenže tak daleko nejsem zatím jsem se zasekl v BIOSU.
Nevim jak mas starou desku,ale u starsich desek byl radic s adresaci pouze 24bitu a tyto radice nezvladnou disky s vetsi kapacitou nez nejakych 137GB.Tyhle problemy resi zavedeni 48bitovej adresace,bohuzel nevim,odkdy se ta adresace zmenila.Predpokladam, ze na ty desce bude radic prave s 24bitovou adresaci,takze s tim nenadelas v ramci desky nic. Necha se to vyresit koupi ide radice do PCI,ty uz se taky delaji s 48bitovou adresaci. Ale radsi se nekoho jeste optej, abys mi pak nevycital, zes kvuli me vyhodil prachy za radic,ale mel by to vyresit minimalne na 90%.
Jinak to s tim operacnim systemem nema vubec co delat, to je uplna blbost.
Zindy: Si trochu mimo, nie ??? Na radici vobec nezalezi, vsetko sa robi softwarovo. Zalezi na BIOSe. Na starsie dosky vsak vacsinou neexistuje BIOS s podporou diskov nad 128GB (137GB). A na operacnom systeme zalezi, uz len kvoli tomu, ze do Windows XP potrebujes service pack 1 a este zapnut nieco v registroch, aby to vobec fungovalo...