-
Pomoc s MSI 5900 SP
Uz som to nedavno pisal a neda mi to tak pisem zas. Mam tuto kartu v stroji. Má chladice aj na pamatiach. Ked do nej naflashujem Bios napr. z FX5900 alebo hociktorej inej karty po naslednom vypnuti a zapnuti PC sa mi rozsype obraz. Karta stiha takt v pohode z origi biosom 490/820. Neviem kde je problem. PLS HELP.
-
Hmm ako ti pomoct, odpoved je jasna, musis tam dat stary bios, ten overclock s povodnym biosom je paradny, a vykonovy narast po pretakteni nad tie hodnoty 490\820 je mizivy, takze mohol by si to dat na povodny bios, ja dostat takyto kus grafky tak som stastim bez seba ;D
-
Ono je taky možný že máš jinej typ pamětí a s jiným časováním.Takže pokud nedovedeš upravit v biosu časování pamětí,tak ti to nepude.
Např.,K2 řešil problém s biosem 5700.Má 256MB.Verze biosu 128MB mu nešla a 256MB jo.U mojí karty 128MB jdou oba.Jak 128,tak 256.On má paměti 4ns a já 3,6ns.Teda moje to zvládaj,ale jeho paměti už časování na 3,6ns ne.
Takže pokud je karta čipově stejná jako ta z níž máš bios,je problém zde.
-
2 martin83: ja som tiez skusal flashovat moju 5900sp /bez chladicov/ a v zasade mi to pomohlo len raz pri frekvencii pamati ktore som mohol dat na 800. ale karta ako taka isla pomalsie ??? jedine kedy sa mi rozsipal obraz tak pri 5950 biose ale to uz malo svoje opodstatnenie, ze ano :o ;D :?