mam seagate barcu 4 7200 2mb, chtel bych se zeptat kde presne v XP zjistim v jakem modu mi disk jede ??? zda 66/100 nebo PIO4 ??? a kolik by mela byt prenosovka dma 100 za sekundu, tedy prumer ?
diky za help
Printable View
mam seagate barcu 4 7200 2mb, chtel bych se zeptat kde presne v XP zjistim v jakem modu mi disk jede ??? zda 66/100 nebo PIO4 ??? a kolik by mela byt prenosovka dma 100 za sekundu, tedy prumer ?
diky za help
Třeba pravým myšítkem na tento počítač-vlastnosti-hardware-správce zařízení-řadiče disku (bo tak nějak) - vlastnosti u příslušného IDE kanálu...
dik zkusimCitace:
Původně odeslal Rhapsody
a ta prenosovka MB/s ?
Stahni si HD tach, otestuj disk a porovnej s nejakym vystavenym tu na foru, 100% to tu nekdo postnul, nebo napis jaky mas hodnoty a nekdo se stejnym diskem ti napise...
Rezim disku ti ukaze i dost diagnostickych testu na zpusob Sandry .)...Treba takova AIDA ukazuje max UDMA rychlost a aktualni a vubec dost informaci o disku a nejen o nem :-)
ok, takze jsem na to mrknul a mam primarni IDE a skundarni IDE.
na primarni mam DMA mode 5 a na sekundarnim DMA mode 2. vysvetli mi nekdo co to presne znamena. ??? thanks
DMA mod 5 je UATA100 se zaplým DMA
DMA mod 2 je UATA33 se zaplým DMA
V mém poči má DMA mod 5 pevný disk, kdežto DVD i palírna běží na DMA mod 2 (aspoň doufám, že se nepletu...).
ok to jsem si myslel, tak to mam stejneCitace:
Původně odeslal Vykuk