Vykon ma nezaujima, podstatna je len minimalna hlucnost.
Ktory je tichsi Seagate alebo Maxtor a ktore modely, s 2MB ci 8MB cache? O Samsung a Hitachi nemam zaujem.
Jo a ako je to event. s podporou 160GB diskov na K7S6A (SiS-745)...
Printable View
Vykon ma nezaujima, podstatna je len minimalna hlucnost.
Ktory je tichsi Seagate alebo Maxtor a ktore modely, s 2MB ci 8MB cache? O Samsung a Hitachi nemam zaujem.
Jo a ako je to event. s podporou 160GB diskov na K7S6A (SiS-745)...
na tej doske by ti to snad malo slapat, nad maxtorom ani neuvazuj, mam tu 160GB 2MB cache a moj 180GXP je oproti tomu tichoslapek a seagate co ma spolubyvajuci (7200.7+) je uz uplne noiseless v porovnani ;)
inak ked ti nejde o vykon tak v tejto kategorii asi vazne ten Seagate a ta cache s tym hlukom nehybe ...
MadCap
Na tej desce ti 160GB HDD pobezi v poho. Pokud chces co nejtizsi disk a nezalezi ti na vykonu tak sahni po Seagate B7200.7 .)
Doporucuji Samsung SP....
No zalezi, jestli ti jde o seek ci o ten zvuk z ploten. Me seek nevadi, naopak se to hodi. Vadej mi plotny, na ty jsem vazne alergickej. Takze podle ploten :
Samsungy jsou hodne tichy, ale ne az tak moc. Seradil bych je takhle:
Seagate ( nemam, neslysel jsem, rika se to )
Hitachi ( mam, hodne tichej, v zavreny case neslysitelnej )
Samsung ( mam, o trochu horsi, ale furt 8-) )
B7200.7 je o neco tizsi nez Hitachi 7k250 (oba disky mam v kompu) porovnavam hluk z ploten. Seek ma Hitachi pri vyplem AAM o dost hlasitejsi nez B7200.7, ale porad se to da :). Komp me bezi 24/7 a v noci Hitachi neseekuje(nic na kompu nedelam, spim ;D ) takze me to vubec nevadi. Pri bezne praci, filmy, mp3 ci gamesky stejne ten zvuk zanika... Takze rikas, ze Samsung je o trochu hlucnejsi nez Hitachi 7k250? Ja sem jeste zadnyho Samsunga neslysel, takze tohle porovnani hluku Samsung vs Hitachi by me dost zajimalo, kdyz ty co koupili Samsunga rikaj, ze je hodne tichej :-)Citace:
Původně odeslal monsoon
No ja to radsi jeste oposloucham, hitachi mam vevnit, kde jsou vetraky a samsunga v supliku. Zitra dam vedet, vypnu vetraky a dam je vedle sebe. Nechtel bych nekomu nejak uskodit
Samsung je naozaj tichy - motor pocut iba trochu pri rozbehu. Seek je slabo pocutelny - ale to mi nevadi, keby vadilo, tak vyskusam AAM.
mam 2x ST 31200026A tedy novejsi 120GB 7200.7 s 8MB cache a oba jsou tiche co se tyka zvuku vyssich frekvenci, seekovani a celkoveho dojmu, ale poznam jestli spi nebo se toci, protoze oproti WD 800JB vydavaji vetsi hluk na nizke frekvenciCitace:
Původně odeslal Tom
charakter toho zvuku se nezmenil ani po namontovnani do kovove redukce, predtim byly diska na mekke podlozce, ten zvuk jde primo z disku
proste kdo posloucha uslysi ...
WD sumi az svisti - sum svistu je to spravny slovo :-)
7200.7 tlumene temne brumi, seekovani neni slyset
Takze jsem udelal srovnani Samsungu a Hitachi viz podpis.
U hitachi bych rek ze hlasitost je o neco vyssi nez u samsungu ( hitachi ma 2 plotny. samsung jen jednu ) , ale je to zase o neco nizzsi frekvence nez u samsungu. Takze ve vysledku je to tak nastejno, samsung je tissi ale vyssi freq (na tu jsem docela nachylnej ) a hitachi hlasitejsi ale spis si tak bruni nez piska. ( ale chtelo by to porovnat disky se stejnym poctem ploten. tohle je trochu neobjektivni ). hitachi ale pekne vibroval, skoro bych ze se mi klepal v ruce, zato samsung, tak u toho, kdyby nebyl slyset, skoro nepoznate ze se toci, je klidnej. hitachi jeste "skrti slepice" , (jak to tu nekdo nazval), s tim jsem se u samsungu nesektal Disky byly jedine dve veci ktere se pri testu tocili, takze absolutni ticho. ( takovy ticho je muj sen ) Mate li nejake dalsi dotazy, tak se ptejte.
k Maxtor sa dokopy nikto nevyjadril, tak sa uz rozhodujem len medzi:
Seagate 120GB 7200rpm 2MB cache a 8MB cache, ktory z nich je tichsi?
ale markoff citaj ;) hned prvy post som ti pisal ze maxtor suxorz a je to aj pravda co sa tyka ticha :) a ked beres 7200.7+ alebo bez tak by to malo byt to iste ... uplne identicke disky totiz okrem jedneho cipu :)
MadCap
Jak uz rekl MadCap, Maxtor nebrat pokud chces pekne tiche PC, z tech vyjmenovanych disku - B7200.7, Samsung SP, Hitachi 7k250 je Maxtor nejhlucnejsi.Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
B7200.7 (2MB cache) ci B7200.7+ (8MB cache): Zalezi na tobe disky jsou identicky "hlucne" rozdil je pouze v zaruce (2 vs 3 roky), cennovy rozdil je tam asi 200-300Kc. Ovsem u SATA B7200.7 je to s hlucnosti trosku horsi, ty disky "huci"(jsou hlucnejsi nez jejich PATA braskove) :(
a co se výkonu týká????...to by třeba zajímalo mě:-)
Citace:
Původně odeslal Priest
dulezity dred ;D :roll: http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=24766
Je tam porovnani disku v HDtach(tabulka). Jinak ti to napisu strucne, nejrychlejsi z tehle ctyrky(Hitachi 7k250, Maxtor, B7200.7, Samsung SP) je Hitachi 7k250 za nim Maxtor DM9+ a na konci je B7200.7 .)
Samsung SP jsem nikdy doma nemel, ale co jsem koukal na testy tak bych ho vykonove soupl mezi Maxtor DM9+ a B7200.7 .)
jen k tomu Maxtoru. Plotny jsou tiche (rotace), ale seek je pekelny, je to rev jako svine :(Citace:
Po zapnuti AAM je hlucnost pri seeku srovnatelna se starsim Seagatem IV (viz podpis). Pokud ti jde jen o hluk a ne o vykon, tak bych doporucil Seagate PATA.
Ja ho (viz podpis) mam a takhle to vypada:
Samsung
http://monsoon.no-ip.com/public/Benc...ch/Samsung.gif
Hitachi
http://monsoon.no-ip.com/public/Benc...itachi_160.gif
Ja bych vybral urcite Hitachi, nejrychlejsi a hoode tichej
vezmem Seagate 120GB 7200rpm 8MB PATACitace:
Původně odeslal Petrt
Tak ten Ti mozem doporucit aj ja.Citace:
Jestli chces to nejtissi, tak ber tenhleCitace:
Původně odeslal Toxic
Ja mam Seagate 120GB SATA (2 tydny) a ten seek je dost slyset. Mel jsem WD 80GB a ten byl o hodne tizsi. Ted jsem o vikendu presel na watercooling a celkem to hodne drazdi ucho. A navic na tom Seagatu neni moznost menit AAM (viz. http://www.overclocking.cz/4um/viewt...342&highlight= ).
Jedine co me potesilo, ze pri cteni dat z disku neprochazi ruseni do zvukovky.
Nedávno jsem měl v ruce nové disky s fluidními ložisky od WD a byl jsem velmi mile překvapen. Otáčení disku je slyšet jen když mám ucho nalepené na disku.
Jednalo se konkrétkně o typ WD 2500 PB.
K dispozici kromě řady Px (8MB cache) je i Lx (s 2MB cache). Zatím jsem viděl jen 250GB a 160GB modely s tekutcem.
Kdyby si radne cetl dulezite thready tak si SATA versi B7200.7 asi nekoupis, ne nadarmo se tam pise ze "huci" a jsou hlasitejsi nez jejich PATA braskove ;D Ale i tak je WD porad hlucnejsi :) (pochybuju ze uz si mel versi s fluidnimy lozisky). Navic uz si panove z WD konecne uvedomili, ze by mohli zacit delat tiche disky a zacali tam frkat fluidni loziska, ktere napr Seagate pouziva dva roky, IBM uz pres rok, Maxtor od sve rady DM9 :)Citace:
Původně odeslal Shox
Kdyby to bylo tak jednoduche jak pises, tak bych byl rad, ale ja jsem mel moznost pred 14 dny udat ten svuj WD a kdyz jsem mel zajem sehnat Maxtor, tak nikde nebyl a ja uz nemohl cekat. Jediny, ktery se dal koupit, byl Seagate. Ale urcite se moc u me neohreje.Citace:
Původně odeslal Tom
no na FDB u WD sa cakalo dlho a zmamena to konecne nejaky ten tichy WD, uz sa tesim ked ho budem mat moznost vyskusat (snad aj skorej ako pred letom :roll:) ale bojim sa aka bude dostupnost, urcite zase potrva kym bude dostat :( ale ak by bol vazne "silent" tak to bude fajne, lebo je aj slusne vykonny (teda ak ten WD 2500 PB je rovnako vykonny ako jeho JB/JD bracho ;D)Citace:
Původně odeslal Paolo
MadCap