Jake testy byste radi videli ve srovnavani procesoru (beznych pro PC)?
Printable View
Jake testy byste radi videli ve srovnavani procesoru (beznych pro PC)?
nooo.. nejake aplikacni testy... prevod do divX-), komprimace, SpecView..atd... a pak herni testy
No testovacimi programami :) :) CPUBRUN4, CPU STability TEST, SiSOftSnadra03, CPUMark, MathMark.....................
Na grafiku 3DMark ale pekne sa zapoti aj procak a dalsie.
No zatim mam asi tohle:
UT2003 (hlavne botmatch)
3D Mark2001SE
SiSoft Sandra 2003
CPU Mark 99
komprese MP3 LAME...
Zkus i PC mark 2002... podle me je celkem objektivni - otestuje ve 32 testech jak CPU, tak pamět i HDD
Jj, ten bych tam taky dal... Pak jeste CPU Math Mark.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
Ja by som napríklad rád videl, aký bude mať výmena procesoru za silnejší dopad na komprimovanie do raru, nejaké prevody do DivXu, wav do mp3... Plus aplikácia nejakých filtrov vo PhotoShope... Alebo spracovanie nejakých extra zlozžitých makier vo Worde, Exceli...
Testy ako Sandra, PCMark, 3DMark by tiež ušli...
Herné testy tiež niečo napovedia, ale mne osobne je jedno, či mi UT2003 pôjde 5, 50, alebo 100 fps - pretože aj tak to závisí hodne od grafiky a po druhé sa tieto najnovšie hry aj tak nehrám...
2LtK: mas pravdu, RAR nebo ZIP je dobrej napad. A ten UT2003 je jasnej a taky ver, ze v botmatch ma v nizsich rozlisenich vetsi vliv na vykon procesor (pri pouziti dobry grafarny).
SuperPI, Linpack, Seti@Home, UD, louskání šifry RC5-72 ... Všechno jsou to běžně sehnatelný věci ...
Ked uz tu zapajate ja zip rar a take weci tak uz rovno skus pocitanie neuronoky. Da jej nex sa uci a mas opstarane o maximalnu zataz procaku. Ta neuronka papkaa aj dvojprocesorove masinky (napr. 2xATHLON MP 2200+) pohoda.
2 KUBA: To je bez debaty, že by botmach UT2003 v nízkom rozlíšení zaťažil proc dostatočne, lenže keď máš naprd kartu, tak to skreslí výsledky... To sa zase zvrháva na test celej zostavy...
Ale nie každý sa hrá a potom výpovedná hodnota o sile CPU bude taká nemastná-neslaná...
Keď už testovať najnovšie hry, tak s veľmi výkonnou grafikou - nech sa to tak neprejaví, že by grafika už nestíhala... Na CPU by v pohode stačil aj starý Q3A - lenže na 300FPS a viac by tiež boli pripomienky... :wink:
Asi tak... 8-)
Já používám CPU Stability Test 6.0 (build: 154), Burn-in Wizard z Sisoft Sandry 2003.1.9.26, 3DMark2001 SE a GoldMemory 5.07 dokáželi to ustát vše uvedené tak myslím že je stabilní 8)
jo a jako benchmark Performance Test 4.0 od Symantecu
No, jesli de o hry, tak napr Jedi Knight II je velice zavislej na rychlosti procesoru
No, jesli de o hry, tak napr Jedi Knight II je velice zavislej na rychlosti procesoru