:idea: V čem začít programovat ? :idea:
Printable View
:idea: V čem začít programovat ? :idea:
No zalezi jako co tim myslis ...
Jestli chces treba programovat webovy aplikace ,nebo normalni programy.
Doporucuju PHP (pro web ;-))
Zacni rovnou objektove a mas to nejlepsi. Zacina frcet .NET ;)
A ted do me :lol:
Karel ;D :lol:
pokial to chces pochopid uuplne od zakladu tak Assembler ;D pokial inak tak si kup stary Didaktik M a Basic a pokial nejake zaklady objektov tak Turbo Pascal :D .. alebo si urob makro v Exceli :lol:
kdyby vsichni programatori zacinaly v asm, tak bych chtel videt, kolik by jich dneska bylo...Citace:
Původně odeslal aragorn
ja bych doporucil Pascal (Delphi)
A myslíte, že se může naučit programovat i lama, která vůbec neví vo co go jen tak z knih apod.? (myslím tím sebe)Citace:
Původně odeslal mraky
nezalezi na tom co umis, ale jestli mas dost odvahy a hlavne trpelivosti se ucit..Citace:
Původně odeslal smile4me
nejlip zacit pascal, pak delphi, c, c++....
asembler je brutal (sice jsem zkousku udelal ale bylo to tesne:-), ten bych nedoporucoval...
Jo jasne assembler ,to ti muzu doporucit ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal aragorn
Ja bych doporucil C, vim ze mi docela dlouho trvalo, nez sem si z paskalu na nej zvyk. A hlavne ne BASIC ;D
existuje knizka Delphi for dummies .. takze vsetko sa da .. vdaka nej som napisal hello world :idea:
Skoro nikdo Ti tady nedoporucuje jazyk C++. Ja jsem se pred dvema roky zacal ucit C++ a nemuzu si stezovat.
LOGICKY MYSLET !!! je zaklad
a jako dnesni startovni bod Pascal-Delphi (jen nezabrednout pouze do malovani aplikaci) pro aplikace
nebo PHP pro web
a pak (za hodne dlouho) se vyhranis
pro hrave je dobry COLOBOT (programuji se roboti ve hre)
A nevíš, kde ji sehnat? A ta knizka bude asi v angličtině, že?Citace:
Původně odeslal aragorn
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=34285&start=0Citace:
Původně odeslal smile4me
viem, na kamosovom disku (zial bohu disk zabudol svoju FAT tabulku tak su fsetky books v ..... no proste prec) ale mozno ju este zozeniemCitace:
Původně odeslal smile4me
Kdybych dnes zacinal, asi bych zvolil prece jen radsi jazyk se syntaxi vychazejici z C (C++, C#, mozna i Java). Cecko a jazyky z nej vychazejici, jsou mnohem rozsirenejsi nez Pascal (ten se stava cim dal tim vetsi minoritou a uz je to vicemene jen zalezitost Borlandu).
To by bylo super. Kdybys ji náhodou sehnal, tak nahoď prosííím link nebo mi ho pošli na mail. :-) DěkujííííCitace:
Původně odeslal aragorn
probuh
Delphi a podobnejm pa(ckal)zverstvum se radsi vyhni :)
Zlaty C(++).
A pokud chces jen jednoduchy scriptiky tak perl ...
Nebo Java ...
Podle mě blbostCitace:
Původně odeslal Snaker
Objektovy programovani je uz trochu na vyssi urovni, to uz je pro pokrocilejsi
Doporucuju Packal
JJ perl je docela dobrej ,kamos v nem dela a je to skoro stejny jak PHP ,takze se naucis dost veci dohomady ;-)Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
ale je to blbej zacatek pokud chce clovek programovat pak i v necem poradnym (C,Java (ne JavaShit)) ... on se pak totiz divi ze sileny konstrukce typuCitace:
Původně odeslal Hanta
v nicem normalnim nejdou :)Kód:push while(<>);
Ja bych doporucil python. Je to takovy krasny, lehky a hlavne logicky jazyk. Navic hned od zacatku se pouzivaji objekty, takze naucit se OOP je pak hracka. Pokud "normalni" jazyk tak C. S pascalem jsou si hodne podobne a nevim proc se zbytecne preucovat na jiny jazyk. Muj postup byl nasledujici:
Assembler, C, C++, Pascal(skola), Python a nejake ty weboviny. Hezky podle abecedy. ;D
Spominal tu niekto Borland C++ 5? ???