Da se nejak srovnat nebo vyjadrit vykon takoveho procesoru oproti celeronum a jiným?
Printable View
Da se nejak srovnat nebo vyjadrit vykon takoveho procesoru oproti celeronum a jiným?
Je o dost rychlejší, asi tak ... Těžko se to vyjadřuje nějakými čísly, ale rozdíl je to podstatný - proti stejně taktovanému celeru bych odhadoval min. 20-30 procent navrch, jinak - je na své frekvenci rychlejší než AMD XP na stejné frekvenci (a to se SDRAM pamětma).
1,26 GHz by navíc měla jít docela slušně taktit - skoro určitě přes 1,4 GHz. Svého času jsem jel na PIII-S/1,4@1,67 GHz a bylo to na SDRAMech zhruba stejně rychlé jako XP2100+ TB s DDR ...
no ale dneska uz to nema moc cenu kupovat tak za 2200,-
Stejne bych musel sehnat lepsi desku pameti kere by se daly taktit a tak
Brr to uz radsi neco lautr noveho ne?
a tuleni celer by Ti nestacil? upravis redukci, pretaktujes ho a budes v pohode pri minimalni investici :idea:Citace:
Původně odeslal koniklec
No a sezen dneska nejaky dobry kousekCitace:
Původně odeslal sleepless
redukci mam upravenou, jen to oskusat
Za 2 kKč bych ho klidně koupil, lepší upgrade už nebude :-(
Jestli máš tititi ;D , tak asi je lepší koupit komplet nový - jenže cpu + ram + mobo vs. jenom cpu je rozdíl. A když koupíš něco jako XP1700+, nebo (nedejbože) P4 celera, tak budeš mít výkon stejnej, nebo spíš horší, asi tak ...
rozdil mezi celeronem a plnym tualatinem je jenom v cache
celeron ma 256kB - stejne jako VSECHNY starsi plne P3 a plnej tualatin ma 512kB
pak je tu teda jeste rozdil ve FSB, ale ten se da lehce dohnat pomoci OC (1.0 nebo 1.1 jde temer vzdy jako 1.33 nebo 1.46 :wink: )
ikdyz je fakt, ze 1.13 plnej mi jel zase na 166 (vic uz nedala deska)
a ten vykon nijak moc poznat neni proti tomu celeronu
Nevim kde jste sebrali cenu za PIIIS 1,26G 2200,- Kc :eek: pred hodinou sem byl v ATcompu a tam ho maji ve vyprodeji za 5500,- verzi 1,4Ghz dokonce za 6500,- mit ty prachy zbytecne tak si ho klidne z nostaligie koupim :) zajimao by me kam az by sel pretaktit ... 1,4GHz celer jde az na 1,7GHz..pokud by slo i PIII tak propustnost pameti by byla velmi pekna..
Ovsem za 6500 uz mam zakladni desku + AMD CPU + DDR pameti s vykonem uz nekde uplne jinde... (pokud si vytaham veci s vyprodeje ATcka :wink: )
Nak
PIII-S/1,4 byla hůř taktovatelná než 1,13, nebo 1,26. Můj kus (1,4@1,67) jsem vybíral z cca 10 a tenhle šel nejvýš (a byly to originál cpu upgrady, tzn. teoreticky kvalitnější kusy). 1,13 jsem rozjel v pohodě přes 1,5 GHz, jenže jsem mohl na všech kartách smažit vajíčka (a nejen je ;D ), kdyby ta deska měla PCI/AGP lock, mohlo to být mnohem zajímavější :-o
Jinak si nemůžu pomoct - testoval jsem např. Celera Tual. 1,2@1,4 a byl (speciálně ve hrách, krásný rozdíl byl u F1 2002) o víc než 20 procent pomalejší než PIII-S 1,4@1,4 ... Jestli to je "hodně", nebo ne, to něchť každý posoudí sám :| .
Jinak PIII-S je podle mě nejlepší procesor vůbec a kdyby byl na frekvencích jako jsou P4, nebo Bartony, byl by rychlejší.
Kdysi jsem ho pokoutne koupil za 4500,- bez zaruky. Vykon na tu dobu
uzasny, L2 512 kb je dost znat, hlavne ve vypoctech. Na 1680 v pohode, ale nemel jsem na to pameti CL2 @160
viz >
http://www.sweb.cz/extreme.overclocker/pentium_iii.htm
Mě šly Kingmax PC150 přes 165 ;D
jednak velikost cache a jednak latency L2 je 0 oproti Celeru (tam je hodnota 1) ... nejlepsi CPU od Intelu co znam