Ahoj
mám záujem kúpiť tú 64-ku ale vidím to cenovo max na 3200+ ale neviem či ten výkon naberie nejaké otáčky alebo to bude iba pár trápnych percent ,čo sa mi neoplatí. Tak sa teda pýtam má zmasel ísť do AMD64 3200+ ?!
Printable View
Ahoj
mám záujem kúpiť tú 64-ku ale vidím to cenovo max na 3200+ ale neviem či ten výkon naberie nejaké otáčky alebo to bude iba pár trápnych percent ,čo sa mi neoplatí. Tak sa teda pýtam má zmasel ísť do AMD64 3200+ ?!
nema to smysl kdyz uz amd64 tak jedine s fx a to je podstatne drazssi. amd64 bez fx je o dost pomalejsi takze se porad vyplati klasika 2500+ aka 3200+ za tu cenuj e to bezkonkurencni.
Pri Tvojom pretaktovanom CPU ani nie...
A64 je o 3,4k bez DPH drahší ako Barton3200+ a o 11,5k od 2500+ (podľa cenníka AGEMu).
Musíš kúpiť novú dosku, pravdepodobne aj nový chladič a ani ten OC nie je nič moc...
Výkon nejaký získaš, ale či sa to za tých investovaných cca 16-18k (po odrátaní ceny terajšieho CPU a dosky) oplatí ? Asi nie...
To skôr zainvestuj do poriadnej grafiky, DVD vypalovačky alebo podobne...
taky myslim, ze je to zbytecny
Mas MX440 a pytas sa, ci potrebujes lepsie CPU? A preboha na co? Ved teby by k tej brzde stacil Tualatin 1300MHz.
No treba nehraje hry, to te nenapadlo?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Jestlize nehraje, tak mi rekni proc mu nestaci XP3200 ? Jedine vysvetleni je, ze striha hodne video, ale k tomu si myslim, ze MX440 neni to prave orechove...
Ale na prácu s videom nie je lepší Intel ?Citace:
Původně odeslal Rabban
Citace:
Původně odeslal Rabban
Moja rec
To LtK:
Ano, Intel je na to rozhodne lepsi
2all:
Nooo
občas si zahrám to je pravda
ale rendrovanie u mňa vládne takže asi tak
Jediné, co má smysl z AMD64 bit je buď FX nebo fungl nový AMD64 3400+, které má stejný výkon jako FXko a je podstatně levnější. Ale taky mi poněkud uniká smysl kupování AMD64, když máš to příšerný MX440 a pokud rendering, tak s kvalitním obrazem a né tím zvěrstvem od nV, to jedině MATROX a ATI.
nevyplati ,za ty prachy az casem
Zdar
Mel jsem doma Athlon64 s deskou Epox s VIA 8T800,s tim ze mam jeste 2 stroje viz podpis,a Pentium a A64 jsou totalne vyrovnani souperi,v 3Dmark skoro stejny,ale na encodovani videa je Pentium rychlejsi!
Tak jsem ho vratil pro nepresvedcivy vykon,pockam si na nove patice a nove A64,treba budou mit odemcene nasobice.
Inak Athlon XP na 2280mhz nema zmysel menit, je to delo, staci tam poriadna grafka Microstar Fx5900Sp 128mb, taktnut ju na 500\850, a mas delo pocitac, a nie sunt system s vykonnym processorom, to je tak asi vsetko k tomu.
ma to smysl
A64 vonavey :-)
2 Janosik: Pozerám, že si zmenil grafiku na FX5200 - za tie prachy čo si chcel dať na upgrade CPU si mal radšej kúpiť niečo lepšie ako toto... :smoke:
Hlavně ještě ke všemu za hnůj aka ManLI ;D Tak nevím, jestli to nebyl s tím threadem výstřel do tmy.
no neviem
ale fakt uvažujem o tej krepej amd 64 ale ako tak na to pozerám tak jedine amd 64 3400+ len som nezistil či by mi na tom šlapali twinmosy a aka doska je na tento proc najlepšia ( veľa možností som zatial nenašiel )
a áno tá manli je riadna sračka ale ako si som predal jednu a v ageme nemali nič lepšie ako zase ten hnoj manliovský a nemohol som si dovoliť byť bez compu tak som musel zobrať zasa ten istý hnoj ale z označenín FX 5200. ( inak 3dmark 2001 nejakých 8200 bodov )
PS: skúste mi poradiť nejakú zostavu ( z popisu chcem nechať iba ramky a harddisk )
Ramky ti pojedou, rozhodně vzít desku s VIA chipsetem, ta nForce3 se dost nepovedla. Vzal bych asi GIGABYTE, vypadá opravdu skvěle, včetně spousty věcí navíc + A64 3400+ grafiku určitě asi tak pokud nemáš limit s penězi, tak Radeon9800XT (v případě spořivosti R9800 od Herculesu za 10000,- vč DPH nebo BBA9700 tedy pokud seženeš) palírnu si nech, nebo si kup Plextora, pokud pálíš častěji, DVD Toshibu, bednu bych doporučoval nějakou AOpen, jsou to super bedny, mnohem kvalitnější než chieftecy a máš v tom rovnou Fortron zdroj nebo vzít bez zdroje a lupnout tam 400W Enermax.
2beachken : xcem kúpiť iba 350 w enermaxa bude mi to stačiť ?
Zatím určitě, ale pokud tam budeš přidávat další disk atd., jako pojistka 400W by byl lepší.Citace:
Původně odeslal Janosik
2 BeachKEN: No v tom že AOpen case jsou lepší než Chieftec s tebou nesouhlasím. Měl sem oboje a Chieftec je mnohem lepší - design, provedení, prostor, chlazení, racky na disky .....
Maximálně možná ten zdroj, ale já zatím (od doby co chieftecy v ČR prodávají - mám jeden z prvních) s ním nemám žádnej problém a napětí moc nelítá.
2 Janosik: No tak s tou tvou sestavou bych to za 64ku rozhodně neměnil - pokud teda nechceš vyhazovat peníze z okna. Maximálně bych počkal na novej socket !
ja osobne bych pockal na Socket 939 - tedy plnohodnonty nastupce Socketu A a pak sel do Athlonu64 (klidne i klasickyho, ne FX-5x)
Socket 754 je podle mne pouze schudek k 939, neco jako 423->478 u Intelu...
navic, zatim ten Barton 3200+ staci na vsechno ne? v ty praci s videem bych takovej problem nevidel, podle mne je to jen takova "povera" (sice pravdiva) ale stejne ji nema smysl resit...