Co vy na tenhle dopis, je to OK???, prosím o kontrolu!!
Todle jsem napsal a zatím neposlal. Jde mi o to aby tam nebyly blbosti, prosím o kritiku.
Věc: Výzva k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle § 598
občanského zákoníku
Vážený pane xxxxxxxx, dne 24.11 2003 jsem si ve Vaší provozovně (xxxxxxxxxxxxxxxxxxx) koupil digitální fotoaparát Umax Astrapix 430. Po nějaké době se u něj projevila závada. Jelikož mi z Vaší provozovny dodnes nepřišla odpověď na můj E-mail, kontaktoval jsem firmu Umax. Ta mi závadu odstranila výměnou, v servisním středisku Umax Czech a.s. v Praze 9 v Hloubětínské 11.
Tímto mi vznikl nárok na úhradu nutných nákladů s reklamací souvisejících, dle § 598 občanského zákoníku. Nehodlám z Vás vymáhat úhradu ušlé mzdy, ani částku za zapůjčení jiného přístroje na které mám bezesporu nárok. Žádám tedy jen o náhradu cestovních výloh dle z.č. 119/1992 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky 569/2002 Sb. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu. Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3387 Kč.
Spolu s tímto dopisem Vám posílám ofocený účet od fotoaparátu a kopie reklamačních protokolů.
Výše uvedenou částku pošlete složenkou na adresu: xxxxxxxxx
Re: Co vy na tenhle dopis, je to OK???, prosím o kontrolu!!
Citace:
Původně odeslal Ištván
Todle jsem napsal a zatím neposlal. Jde mi o to aby tam nebyly blbosti, prosím o kritiku.
občanského zákoníku
Vážený pane xxxxxxxx, dne 24.11 2003 jsem si ve Vaší provozovně (xxxxxxxxxxxxxxxxxxx) koupil digitální fotoaparát Umax Astrapix 430. Po nějaké době se u něj projevila závada. Jelikož mi z Vaší provozovny dodnes nepřišla odpověď na můj E-mail, kontaktoval jsem firmu Umax. Ta mi závadu odstranila výměnou, v servisním středisku Umax Czech a.s. v Praze 9 v Hloubětínské 11.
Tímto mi vznikl nárok na úhradu nutných nákladů s reklamací souvisejících, dle § 598 občanského zákoníku. Nehodlám z Vás vymáhat úhradu ušlé mzdy, ani částku za zapůjčení jiného přístroje na které mám bezesporu nárok. Žádám tedy jen o náhradu cestovních výloh dle z.č. 119/1992 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky 569/2002 Sb. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu. Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3387 Kč.
Spolu s tímto dopisem Vám posílám ofocený účet od fotoaparátu a kopie reklamačních protokolů.
Nejak se mi nezda ta veta:
náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu.
Jinak to vypada rozumne,ovsem chtit po nekom nahradu cca 3,5 litru,kdyz se ti neozval ani kvuli normalni reklamaci,nevim nevim,levnejc to poridit neslo? Vim ze posta neni idealni,ale co treba PPL nebo neco podobnyho?
Nevim jiste ale kdyztak zkus vyhlasku
Zkus mrknout na vyhlasku V449/2003 Sb., jsem to nasel v mobilu spolu s poznamkou nahrada cest.N.
Ciao
Ten dopis je OK, fakt jsem zvedavej jak se k tomu postavej, doufam ze t bude mit casem vychovnej uconek> nebudou se prodavat uplny zmetky...
snad to da jezevec do pramenu.. nahrada za 1 Km je ted 3,50 - amortizace a benzin dle nize uvedene vyhlasky tj. uz neplati 569/2002 s pozdravem
ZB
449
VYHLÁŠKA
ze dne 10. prosince 2003,
kterou se pro účely poskytování cestovních náhrad stanoví výše sazeb stravného,
výše sazeb základních náhrad za používání silničních motorových vozidel
a výše průměrných cen pohonných hmot
Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle § 8 odst. 1 zákona č. 119/1992 Sb., o cestovních náhradách, ve znění zákona č. 125/1998 Sb., (dále jen „zákon“):
§ 1
Sazby stravného
(1) Sazby stravného podle § 5 odst. 1 zákona činí
a) 58 Kč až 69 Kč, trvá-li pracovní cesta 5 až 12 hodin,
b) 88 Kč až 106 Kč, trvá-li pracovní cesta déle než 12 hodin, nejvýše však 18 hodin,
c) 138 Kč až 165 Kč, trvá-li pracovní cesta déle než 18 hodin.
(2) Sazba stravného podle § 5 odst. 3 zákona činí 58 Kč.
§ 2
Sazby základních náhrad
za používání silničních motorových vozidel
Sazba základní náhrady za 1 km jízdy podle § 7 odst. 2 zákona činí
a) 0,90 Kč u jednostopých vozidel a tříkolek,
b) 3,50 Kč u osobních silničních motorových vozidel.
§ 3
Průměrné ceny pohonných hmot
Výše průměrné ceny za 1 litr pohonné hmoty podle § 7 odst. 5 věty druhé zákona činí
a) 23,90 Kč u benzinu automobilového 91 O Speciál,
b) 24,20 Kč u benzinu automobilového 91 O Normál,
c) 24,30 Kč u benzinu automobilového 95 O Super,
d) 28,50 Kč u benzinu automobilového 98 O Super plus,
e) 21,30 Kč u motorové nafty.
§ 4
Zrušuje se vyhláška č. 569/2002 Sb., kterou se pro účely poskytování cestovních náhrad stanoví výše sazeb stravného, výše sazeb základních náhrad za používání silničních motorových vozidel a výše průměrných cen pohonných hmot.
§ 5
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2004.
Ministr:
Ing. Škromach v. r.
Citace:
Původně odeslal Ištván
občanského zákoníku
jako právník tam pár problémů vidím.
1.) pokud jste si nedohodli jinak (nebo není uvedeno v dokumentaci -resp. záručním listě odchylně apod.), pak bys měl postupovat dle §625, tj uplatnit předevšm v nejbližší rovozovně prodejce.. e-mail hmmm no nevím... aspoň bych napsal z jakého dne.. a poslal mu ho v kopii do přílohy
2.) Napsal bych mu že "prozatím" nehodlám uplatnit.. nebo nakonec napsat, že zvažuji uplatnění i ztráty na výdělku resp. ztrátu času a zapůjčen přístroje...
3.) tu částku za skutečné zapůjčení přístroje bys musel doložit (resp. žes ji skutečně zaplatil), žes sis ho zapůjčil nioliv pouze že sis ho mohl zapůjčit... nebo mels nárok si ho půjčit...
4.) nahradil bych slovo nějaké době.. něcím určitějším.. v průběhu XY týdnů.. XY měsíců...
5.) asi bych tam tayk napsal že v záruční době
Budeš tam mt asi opravdu jediný problém s prokázáním, toho uplatnění.. je fakt že není řečeno jakou formou... proto bych do přlohy doložil to, žes to odeslal.. on se jistě bude bránit, že mu to nedošlo... měl s to uplatnit asi doporučeným dopisem nebo osobně...
no jinak hodne stesti... :)
osli u to doporucene na sidlo dle www.justice.cz k rukám statutárního orgánu - asi to bud es.r.o. pak tedy jednatele...
§ 625
Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího,
u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden
jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího
nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na
opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy.
Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě
dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím.