Jak se vlastně přetaktují RAMky. Je to zvednutím FSB ? Já mám pořád když mi startuje Comp vypsáno DDR 333 a to mám zvednutý FSB na 207Mhz. Vůbec nechápu jak nastvit v BIOSE ty parametry pro RAM. Viz dole podpis. ??? ???
Printable View
Jak se vlastně přetaktují RAMky. Je to zvednutím FSB ? Já mám pořád když mi startuje Comp vypsáno DDR 333 a to mám zvednutý FSB na 207Mhz. Vůbec nechápu jak nastvit v BIOSE ty parametry pro RAM. Viz dole podpis. ??? ???
hodnotou fsb se revence pameti meni (pokud to nemas zafixovany v biosu). zalezi od desky a nastaveni v biosu, v jakym pomeru k fsb pamet pojede - synchro/asynchro. to, ze ti to v postu vypise DDR333 podle me jen identifikuje pameti, resp. jejich typ - me to na 8K3A taky pise :wink:
co se tyce casovani pameti - je tu thread vic dole nebo (asi 100x opakovany link) http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=17929
na sve desce pamet mit zafixovanou nemuzes. v biosu sice nastavis pozadovanou frekvenci, nicmene pokud zvednes FSB, tak se zvedne i takt pameti o zvoleny pocet mhz...
Díky. No a jak zjistím na kolik mi ty paměti jedou. Přes jaký soft by to šlo ? Kde mi jasně ukáže kolik fičí.
Citace:
Původně odeslal Dusan
treba cpu-z , sandra to tam ma snad taky napsany...
ty snad neumis cist, vzdyt sem ti to napsal.
nastavis pamet na 400, zvednes FSB o 5 mhz ( 205 realne ) a mas 410 pameti.
jeste nejake nejasnosti?
ja jsem myslel "zafixovani" taktu pameti treba na 166mhz atd., kdyz to bios umoznuje...moje tam ma 133/166Citace:
Původně odeslal mISHA
to neni uplne presny (plati jen pro 400FSB CPU ):)Citace:
Původně odeslal mISHA
kdyz mas FSB 2x133 (266) a pameti na 400 a zvednes FSB o 10MHz tak pameti by meli jit nahoru pomerne ... tj. asi na 430=2*(200/133*143) ... to samy plati kdyz mas FSB 2x200(400) a pameti na 320 (muj pripad) ... pak kdyz zvednes FSB na 2*267MHz melo by ti to vylizt na cca 427=2*(160/200*267).
nooo nebyl bych si tak uplne jist u via chipsetu tim co pises, nicmene jsem popisoval primo jeho pripad...Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
bohuzel toto u VIA chipsetu nefunguje. mam takovy dojem, ze to snad jde u nForce2, ale jelikoz nejsem znalec prec nVidia, tak nemuzu rict, ze to je pravda.Citace:
Původně odeslal riksa
zdravim. som tu new. Zhanam momentalne chladice na pamäte.u nas v shope ani netušia že niečo také existuje:))poraďde please značku poprípade obchod. dik Pani
musim ti dat za pravdu - dneska jsem to zkousel a vysledek byl vzy¨dycky fsb:ram=1:1Citace:
Původně odeslal mISHA
celkem dobry prehled tuna http://www.tntrade.czCitace:
Původně odeslal port777
v ageme majú speezy Ramcooler .91sk sDPH(jedno balenie vystačí na jednu stranu modulu)