ako na celeron 667 MHz na doske s chipsetom VIA VT82C694X Apollo Pro133 ?
Printable View
ako na celeron 667 MHz na doske s chipsetom VIA VT82C694X Apollo Pro133 ?
mno, kdyz sem ten samej procak mel, tak mi chodil na 1050Mhz, pri 105Mhz FSB, ale uz si nepamatuju napeti..., uzcite neko kolem 2,0V
Bylo to sice na BXku, ale ta VIA 694X neni taky nejhorsi chipset, tak ze:
pokud muzes zvedat napeti, tak sup ho nahoru na 1,8 a pak to testuj na 100Mhz FSB = 1000Mhz, pokud to nepude, tak bez s napetim az na cca 2,1V, pokud nedosahnes stability, tak smula...
Dulezite je dobre chlazeni a pasta (ne ANALEX ;) ) pamatuj, gdo maze ten jede... ;D ;D ;D
2,1V je moc (2,2V = prieraz) nad 2V je to nebezpecne kvoli teplu a ta 666 ma este stare puzdro = sticna plocha s vetrakom je mala preto by som isiel tak na 2,0V max radsi min protoze pak ti muze casem exnout i kdyz to moc skody asi uz nenadela ;DCitace:
Původně odeslal aragorn
Celi 533A(cooper) co mel v zakladu 1,5V sem mel na 2,4V a v poho... nevim co furt resite s tim napetim...
Ja som mal Celeron 600 na 2.8V - asi pol minuty kym som si to vsimol v BIOSe.
Já jsem podobný procesor Cel 700 dostal na stejném chipsetu (bez možnosti úpravy napětí) na FSB 83 MHz, tj. na 875 MHz. Víc jsem z něho nedostal a i to jsem považoval vcelku za úspěch.
Ked sme uz pri tom - mne ta 600vka chodila pri 1.8V (default 1.7V) na 900. Chodilo bez problemov aj 945 ale nechal som to na 900.
ja mel celer 600 na 900 na 1.8 voltazi .
za me se rikalo ze max [aby se nevysral ]bylo napeti max 2.00.
No asi jsi mel stesti, ale az budes pak nejaky procak pochovavat, tak pak si take napeti rozmyslis ;)Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
Tiez by som nad 2.0V s Copperminom nesiel.
Jo jo je to podle me max.
inu, nejakej ten procak uz sem uvaril, ale vzdycky to vyresila reklamace... 8)Citace:
Původně odeslal Lopan
Jo. Rozumné je 1,8V/FSB 100MHz.Pak už je to trápení...
A mesic se budu divat do cerneho monitoru, OC o 5-10% za takovou cenu me nestoji.Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
nejses HARD-CORE overclocker ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Lopan
4gl_storm: no stejne kdybych chtel jit nahoru s napetim, tak to musim predratovat, a to nebudu riskovat, je to desna piplacka a to ani nepocitam to, ze ten igelit nacpany v patici jako izolace by podruhe fungoval ;D
hups... ;)Citace:
Původně odeslal Lopan
Joo joo to byly casy, kdyz jsme mel AMD K6-III 400@448 Mhz. 2x po sobe jsem ji musel reklamovat, protoye pri pokusech dostat ji nad 500 Mhz jsem tam omylem dal misto 2.4V 3.5V.... :o P.S.: Ta druha pri tomhle napeti malem najela aji do Winu ;D
hehe, prase ;) ... my sme s Napem trapili K6ku 550 na 630Mhz ;)Citace:
Původně odeslal Travis
s vodnikem... :o ;D
No ja si potom potom uz koupil taky vodnika a s tou 3 jsem jel na 2.9V na 504 Mhz :-). Byl to tenkrat ale vykon... Skvely vzpominky :-) Mate nekdo taky takovy???
jasne ze mame ;) a i lepsi...Citace:
Původně odeslal Travis
Moje nejstarsi vzpominka na OC je AMD 486 66@80, smrk to byli casy kdy se taktovalo maximalne o par desitek MHz.
To gl_st0rm: Tak se pochlub :) Muj prvni overclock byl cyrix pr 233@300, ale stejne to byla sunka... ;D
muj prvni proc byl K5 PR100 ;) .. to sem este o overclocku nic nevedel...Citace:
Původně odeslal Travis
dalsi byl intel p166 bez MMX(dal sem za nej 4500!!!) @ 180Mhz a casem i na 200Mhz! ;D
deska byla prvne neco s i430HX a pak Acorp 5VIA77 VIA MVP3 8)
pak sem presedlal na intela a jeho celi 400 @ 570Mhz na BXku ...
...atd, atd... 8)
Tak to je skoro jako u me, prvni proc p100 :-), to jsem o tom taky jeste nic nevedel a pak ten cyrix :). Myslim ze zalozim novej thread "Nostalgie" a tam to muzou vsichni napsat.... aspon si zavzpominame, uronime slzu ;)