Chtěl bych se zeptat četl jsem v nějaké diskuzi, že pro větší rychlost zápisu se používá TrueX, což je 7 laserových paprsků, jelikož není možné medium roztočit vĚtší rychlostí než 16x..... Co je na tom pravdy?
Dík moc za rady John.b
Printable View
Chtěl bych se zeptat četl jsem v nějaké diskuzi, že pro větší rychlost zápisu se používá TrueX, což je 7 laserových paprsků, jelikož není možné medium roztočit vĚtší rychlostí než 16x..... Co je na tom pravdy?
Dík moc za rady John.b
Pokial viem, tak TrueX bola technologia firmy Kenwood a pouzivalo sa to iba v CD-ROMkach. Bolo to fakt rychle (TrueX 72x), ale tie CD-ROMky mali problemy s citanim niektorych CDciek.
takato technologia sa nepouziva na zapis, u CDRW sa pouziva vzdy len laser, ktory zvysuje vykon a zrychluje sa rychlost media pre rychlejsi zapis, preto CDRW skoncilo na 52x, vyssie je uz extremne nebezpecne zvysovat rychlostCitace:
Původně odeslal John.b
ako uz spomenul niekto nado mnou, citanie viacerymi lasermi sa pouzivalo len u zopar exotickych CD-ROM s rychlostami 72x, normalne maximum s 1 laserom je 54x AFAIR
obdobne je na tom s otackami aj DVDRW, tam je nemozne zrychlit kvoli nim zapis myslim nad 16-20x
Na DVD je maximum 16x a na CD tech cca 48x ... vic uz je drticka disku :)
Tie Kenwood TrueX CD-ROMky mali jednu podstatnu vyhodu - pri omnoho mensich otackach omnoho vacsia rychlost.
Vsetky ostatne CD-ROMky od 16x vyssie pouzivaju CAV, tzn. CDcko sa toci jednou rychlostou a niekde na okraji sa mozno dosiahne rychlost napriklad 56x, na zaciatku CDcka (v strede) to byva okolo tych 16x.
Ohladom 16x pri DVD... doma mam 4x a to je 5,5MB/s.
Pri 16x to je 22MB/s zapis...
Pri zapise CD-R je 52x okolo 8,5MB/s - pohoda, ak nie je fragmentovany disk.
Co myslite, kolko diskov bude schopne tlacit z disku data plynulou rychlostou, aby sa palilo bez BurnProofu, na tych 22MB/s?
Sorry ale aj moj shitny Fireball3 5400rpm od maxtora vyda realne od 26 do 40 MBps sustained a ked je to(prilis) fragmentovane tak 5~10MBps. Ale ked palim 4G tak nebudem palit fragmentovany bordel ze !?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Kazdopadne 22MBps pohoda. Ono problem skoro vzdy nie je v rychlosti disku, ale v PRIJEBANEJ sprave FileCache vo WinNTxx.
Ako priklad uvediem kolegu odvedla ktory bezne flambi 8x a pritom ma stary disk kt. mu vytiahne ledva 15MBps. A ver ze este nezaburnproofoval. Samo ze linux/512SDR.
To je mi jasne, ze disk da viac, ale palis takmer 5GB !!!!
A to sa mi zda, ze bude trosku narocnejsie.
Ved ked teraz robim On the Fly 1:1 DVD, tak pri 4x rychlosti sa to obcas pekne zakucka... a DVD ROM zvlada pravdaze viac. Takze ide o plynulost dodavky dat, tych 22MB za sekundu neuzivi zjaden buffer... takze jedine ostava, ako hovoris: pekne si pripravit nefragmentovanycg 4,7GB a potom palit.
Ale ked chcem palit zalohu worku, tak to fragmentovane je, cize znizit speed...