Chcel by som sa len spytat, ci sa da nejako updatovat verzia 9.1 na 9.2.
Diki
Printable View
Chcel by som sa len spytat, ci sa da nejako updatovat verzia 9.1 na 9.2.
Diki
Jiste, instalacni CD ti to nabidne
Da se to pomoci urpmi, nastavis zdroje pro MDK 9.2 a das urpmi kernel urpmi --auto-selectCitace:
Původně odeslal Woody
tak tak, presne takhle sem si instaloval MDK9.2 - na instalaci pres ftp bych cekal dlouho a CD sem nemelCitace:
Původně odeslal dekon
takze nainstalovat 9.1 se vsim co chces a pak zminene prikazy. navic u toho muzes normalne pracovat :-)
No tak vcera sa mi podarilo rozchodit net a mail. Inak som v Linuxe uplny zaciatocnik. Takze by som potreboval presny postup, ako vylepsit to jadro na 9.2. Presne, co otvorit a kam zadat tie prikazy.
Sorry, ale este sa v tom neviem uplne pohybovat a mam mensie problemy s nejakymi programamy, ich instalaciou atd... a tiez, co sa tyka instalaciou ovladacov. Je to asi trochu na mna komplikovane, ako som bol zvyknuty vo win.
musis si otevrit nejaky terminal - konsole, gnome-terminal, rxvt nebo xterm a jako root:
to prvni jsou na pridani zdroju do sytemu a ty dalsi dva prikazy jsou na update systemuKód:urpmi.addmedia main ftp://ftp1.mandrake.sk/9.2/i586/Mandrake/RPMS with ../base/hdlist.cz
urpmi.addmedia contrib ftp://ftp1.mandrake.sk/9.2/contrib/i586 with ../../i586/Mandrake/base/hdlist2.cz
urpmi.addmedia plf ftp://spirit.bentel.sk/mirrors/plf/mandrake/9.2 with hdlist.cz
urpmi.addmedia --update updates ftp://ftp1.mandrake.sk/updates/9.2/RPMS/ with ../base/hdlist.cz
urpmi --auto-select
urpmi kernel
na roota se dostanes prikazem su v tom otevrenym terminalu :-)
Diki. A este by som potreboval jednu radu. Predtym ked som mandrake instaloval prvy krat, tak ma system prihlasil automaticky do grafickeho prostredia. Teraz sa mi spusta do prikazoveho riadku, kde musim zadat Login a Heslo a potom prikaz KDE. Vtedy ma to pusti dalej. Neviem, ale kde to zmenit, aby ma prihlasoval automaticky bez Loginu. Uz som skusal vselico a neviem si uz rady :-( .
zkus to nastavit pomoci drakboot :-) (pres mandrake control center to jde taky - doklikas se k tomu stejnymu :idea: )Citace:
Původně odeslal Woody
No tak uz to slape, tak ako ma. :-)