Wifi - velka vzdalenost PC od anteny
Chtel bych se zeptat - chtel bych se pripojit na wifi sit, ale resim problem - antena by z duvodu viditelnosti musi byt na opacny strane bytu nez mam pocitac (cca 15m).
Jakym zpusobem se to da resit? Pokud bych mel klasickou PCI kartu, tak by na tom kabelu byl asi prilis velky utlum. Docetl jsem se tu o AP. Nasel jsem si Edimax EW-7205APS 11 Mbit Wireless Access Point + 5 Port Switch a kouknul jsem se, jak to vypada.
1) Je spravna moje domnenka, ze by tohle bylo primo u anteny a k pocitaci bych tahnul jen klasickou 100Mbit sit?
2) Jak to funguje - zrejme to je uplne samostatny zarizeni? Konfiguruje se to pres USB, takze asi pomoci specialniho softu - jsou tedy k zprovozneni nutny Wndows? Potom uz to jede asi samo ?
Mate s tim nekdo zkusenosti?
Jeste jeden dotaz - pry se da antena udelat z paraboly k od satelitu a plechovky (samotna plechovka by nestacila, protoze jsem daleko od AP). Chci se zeptat, kde se da ta parabola koupit a jestli je nutna montaz zvenku na barak - to nemuzu (pronajem :-( )?
Re: Wifi - velka vzdalenost PC od anteny
Citace:
Původně odeslal Damian
1) Je spravna moje domnenka, ze by tohle bylo primo u anteny a k pocitaci bych tahnul jen klasickou 100Mbit sit?
ANo
Citace:
Původně odeslal Damian
2) Jak to funguje - zrejme to je uplne samostatny zarizeni? Konfiguruje se to pres USB, takze asi pomoci specialniho softu - jsou tedy k zprovozneni nutny Wndows? Potom uz to jede asi samo ?
ANo. Konfiguruje se to vetšinou přes enthernet a inet browser (WebGUI).
Citace:
Původně odeslal Damian
Jeste jeden dotaz - pry se da antena udelat z paraboly k od satelitu a plechovky (samotna plechovka by nestacila, protoze jsem daleko od AP). Chci se zeptat, kde se da ta parabola koupit a jestli je nutna montaz zvenku na barak - to nemuzu (pronajem :-( )?
Koupit to můžeš v obchodech s WiFI. Dej si googel.
Parabola ze satelitu ? Hmm. TO bys musel dát klasickou ne offset, jinak bys to asi težko nastavil. Pak do ohniska konvektor.
zcomax.cz tyhan.cz