Premyslim o tom, ze se pripojim pres nejakyho poskytovatele pres mikrovlnku, neporadite nekdo, co je slusna cena?
Printable View
Premyslim o tom, ze se pripojim pres nejakyho poskytovatele pres mikrovlnku, neporadite nekdo, co je slusna cena?
sice todle patri spsi do sekce site, ale...
Odkud ses?
Idealni by bylo tak 10k instalace zarizeni + 1500/mesic za 128kbps nepocitany :wink:
jsem z Usti nad Orlici. Je tam par poskytovatelu, ale nevim jak vybrat. 1500 za mesic by se asi v prepoctu na mega vyplatilo, ale nevim, jestli bych to uplatil. Spis ne.
To maxik:Záleží na tom,kde bydlí(myslím dům).
To mmm:Třeba u nás v Hradci jedna firma rozjela poměrně slušný projekt a hlavně na sídlištích instalovala na paneláky mikrovlnku.Zřízení mě stálo asi 500 Kč a každý měsíc platím 277 Kč.Nic víc,můžu(a taky jsem) na tom být 24 hodin denně,7 dní v týdnu.Je na to třeba trochu víc lidí,aby se náklady rozumně rozložily,ale i tak je to rychlejší než ISDN,jen občas ve špičce(odpoledne) je to až nechutně pomalé,ale já surfuju spíš večer až v noci.Downloady běží neustále,takže se můžu už jen vesele zeptat,kdo platí net a přitom má náklady 38 hal./h? 8)
Koukal jsem, ze je pred timhle threadem presunout a kopie je uz sitich - jak se to v takovejch pripadech dela dal?
Kdyz uz sme u toho, pochlubte se jaky a za kolik mate pripojeni, at se da srovnavat. Ja mam 64/32 za 1600 bez DPH/mesic neomezeny a garantovany.
2mmmasi nic, protoze uz je to presunuty, jestli to dobre chapu :wink:Citace:
... presunout a kopie je uz sitich - jak se to v takovejch pripadech dela dal?
U me se ted risuje ze z modemu, gdyz to vyjde, prestoupim na mikrovlnu za 3900kc aktivace + 64kb lajna 800/mes nebo za 6000 aktivace a 128kb lajna 1500/mes. Oboje neomezene a snad i garantovany. Vzhledem k my financni situaci to vidim spis na tu 64.
kurna ja chi taky 64kb lajnu za 800/mes
Ja mam ties mikrovlnu 96/64 asi 450 Sk/mes neobmedzena na sieti nieco ako tu pisal Tomas . Bude to asi stale rozsirenejsi sposob pripojenie na net . Telecom suc.ks .
No ja sem doma jen pres vikend... (nekdy :-)... tak sem premyslel, ze na doma by se mi vyplatilo mozna aj takovy ty tarify jako 0,- za mesic + 1,-/mb... ale jeste nevim.
Uvedom si, ze dneska 1MB = tak dve az ctyri www stranky :evil: , Takze by te i to surfovani vyslo pekne draho.
Dulezitym udajem je, zda je linka garantovana, protoze taky muzu mit 128 za 500/mes ,ale je to sdileny a nigdo nezaruci, ze to pojede aspon na naky rychlosti. Proto jsem radsi bral nizsi rychlost, ale garantovanou. A hlavne, kdyz si koupim garantovanou 128 a podelim se o ni s tema 8mi lidma, ktery na ni normalne visej, tak nebudu platit 500, ale 400 :wink: .
ja blave som na tom tak isto / mikrovlna rulezzz ;DCitace:
Původně odeslal Tomas
Shit, asi sa prestahujem sa do Trencina :oCitace:
Původně odeslal JUVS
V Blave - no chance - minimalne za dvojnasobnu cenu garant 32 + (nemale) zriadovacie naklady k tomu... :(
2 mmm: ja sem taky z usti nad orlici. a vod prvniho ledna doma prechazime na net po kabelovce. stoji to 250 mesicne a mas 500 mb limit. neni to moc, ale na surfovani to staci. jo a je to 64 kbps.
mrkni se na teletext OIK na stranu 140. tam maj vypsany vsechny tarify.
No ja som mal nejaku ponuku od firmy FastWEB na mikrovlnu a tam bolo, ze ak nas budem aspon 20 v meste tak tusim antena vysla na 2800 s DPH a lajna 64 kbps co xcem ja na 1550 mesacne s DPH, neobmedzeny presun a neverejna IP. Ibaze neviem ci garantovana ryxlost. Musim ece prestudovat. Co myslite aspon z tyxto info. Vyplati sa?
neverejnou IP neeeee !!! , pulka veci ti nebude chodit a budes furt resit s poskytovatelem jestli bude tak hodny a presmeruje ti naky port a pod.
A-ha. Tak dik. Kaslem teda asi na nix. ;) Ale neviem ako sa teda mam pripojit. Nexce sa mi stahovat do Prahy qoli netu. :D Tuna v praci to je poho, ale doma by sa tiez zisiel net.... 8)Citace:
Původně odeslal Jezevec
no testni, jestli ti daj verejnou IP - negdy za to chcou nakej ten baksis vydridusi :evil: , ale vetsinou ti ji daj.
u nas chtej nekteri za veejnou IP 200/mesic navic :)
Foook. No co uz :roll: Ze jo...Citace:
Původně odeslal Maxik
hmm to sou teda fack pekny svinje :evil: . Sami to dostanou zadara a pak na tom chteji rejzovat. Uz aby jelo IPv6 - pak bude IP k dispozici kolik kdo bude chtit.
hmm na ipv6 si asi jest epocitame. vsechyn po..ny widle to nezvladaj.
ja mam 192Kb/s negarantovane neomezene :) za asi 3000 mesicne. je nas na to asi 6 takze kazdej 500 coz´de. jen s tou neomezenosti se uz provider nejak cuka. minukly mesic mi proteklo pres server 36GB a predtim tak po 20GB. uz ten nam blokuje nektere porty pres den. jako treba ftp. :evil: asi nasadim tvar admina drsnaka a zablokuju vsem ip a nasadim shapery a omezovani nekterych portu. nebudu trpet za .... ktery musej stahnout kazdou kravinu a nebo film jen proto ze ho jeste nemaj
Hmm, zalezi co mas na smlouve, ale jestlize mam na smlouve ze bez omezeni dat, tak tohle je duvod k okamzitymu vypovezeni a mozna i na zalobu za poruzeni smlouvy. Kdyz ti negdo proda neomezenou konektivitu s nakou rychlosti, tak musi pocitat s tim, ze to pojede na 100% 24h denne 7 dni v tydnu. To ze kalkuluje, ze na 100% to nigdo nevytizi, to je jeho problem, ne muj. Ja si za neco platim a tak to chci vyuzit na maximum.Citace:
Původně odeslal Glottis
add shaping: Kazdopadne pouzij neco jako CBQ/HTB - lze tak spravedlive rozdelit prenosovy pasmo a samo, ze kdyz je tam ten clovek jeden, tak ma pasmo cely pro sebe.
add garance: Tady je ten nejvetsi problem - oni ti nesmej omezit urcite porty - viz vyse, zle muzou ti omezit rychlost a ty nic nezjistis a oni ti reknou, ze ti prece nic negarantujou.
jezevec: ono to neni tak cernobile. je v tom toho vic jako urcite pribuzenske vztajhy nektereho clena site s providerem a pak jeden zamestnanec na siti. nepalatici samo. a pak takhle mame velkou vyhodu ze mame vlastni sit a svuj server. muzu si tam delat co chci. chtit po nekom kazdou chvili povolit port nebo jako ted sem daval novej kernel a udp looese patch to by me uz asi poslali do ... :) teda oni b ytam spis narval nejka shitovni win nt. mi jsme jedina sit ktera ma na servru linux. a pak kdyz se jim sesype bezdrat tak samo sem prvni ja co z ese mi tam zase sere. ale nejak to dopadne. nakonec udelam poradne rule pro cbq nejspis pres znackovani packetu. a na protest si tam nasinatlim etercap a budu snifit hesla :))))))))))
:-D Co dodat ? Leda, ze bych sehnal nekoho, kdo by jim na protest tu sit hacknul :-) a pustil ti maximalni rychlost co de. Ale to by te asi odpojili uplne :wink:
PS: muj provider pouziva na vsech kompech Linux a je tam i nejaky Cisco. Jinak doma mam Linuxovej router a za nim momentalne dva kompy s woknama - holt games bez woken je problem. Taky nemam ve smlouve ani zminku o nakym "neposkytovani konektivity dal" - negdo si to tam dava, ale kdyz uz si neco platim, tak co je komu do toho, s kolika lidma se o to podelim. A i kdyz si to tam negdo da (treba UPC to ma pokud vim), tak to stejne neni schopen zjistit.