Když to neumí speedfan, dá se to softwarově udělat jinak, nebo jen hw řešení ???
Printable View
Když to neumí speedfan, dá se to softwarově udělat jinak, nebo jen hw řešení ???
hw reseni :-(
Hmm, tak tohle jsem nechtěl slyšet :-(
Na 5V mi D5TB moc dobře durona 1,3 nechladí (přes 55°, burn i 61° :? ) a potřebuju aby to bylo max. tiché...
to nejsou problemove teploty. full load kolem 60C neni problem.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
jinak neni jen 12 a 5V, ale i 7 nebo plynula regulace.
ps: taky jsem se nesetkal s sw, ktery by ti umel
A 7V chceš vzít kde ??? Ještě tak 6V kdybych dal 2 do série, ale čert ví jestli by to nějak pomohlo...
Ad 7V pokud myslíš +5V a -12V (nebo naopak ty znaménka), tak to je dost prasárna, někde sem tu o tom už i četl...
treba tady
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...&highlight=7+v
funguje to spolehlive
Hmm, to je presne to o cem jsem mluvil, za urcitych okolnosti to muze bejt dost nebezpecne...
Citace:
Původně odeslal daso
Funguje to mozna nekomu spolehlive ale treba muj Fortron se s timhle zapojenim odmitne rozebehnout (a asi vi proc). Na noname zdroji bez viditelnych problemu.
Jinak K7S5A neumoznuje rizeni napeti na svych headerech pro ventilatory zadnym softem co sem zatim videl a pripadne zkousel.
Kdyz se ti ventilator spolehlive rozbehne na 5V (jako ze vetsina jo), tak neni co resit.
Můj fortron fsp 300 60-pn vždycky jel. Fakt mě zajímá jestli a proč by nějaký zdroj měl takovou ochranu.
Musis 5V vystup zatazit, aby to islo. Trochu som s tym experimentoval a potom som to zrusil a radsej tam dal odpor.
Rainbow: ja s tim nikdy nemel problemy, ale jestli vis vic tak povez...existuje realne nebezpeci tohodle zapojeni? (v zavislosti na odberu, casove delce zapojeni a pod.)
To ti verim, ze se s tim odmitne rozbehnout, kdyz mu do +5V peres proud opacnym smerem. Musi bejt zatizenej pak je vse v poradku a zdroj to ani nevi, praticky tohle zapojeni zpusobi odlehceni proudoveho odberu na +5V o proud tim vetronem (ktery je mimochodem v porovnani se zbytkem smesny).
Doufam, ze sem se vyjadril srozumitelne.
jasný, asi zapojim víc věcí na 7V :-)
No když se ti to prošlahne, tak to asi taková pr.del nebude, ne ???
PS: proč je prde.l zobrazená jako *** ??? :-/
Má tam být +5 a +12. Na +5 dáš černý od větráčku (zem) a na +12 dáš červený (normálně +12). No a 12-5=7.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Funguje to úplně normálně. Probíral jsem to i se 2 elektrikářema (slaboproud) a oba mi potvrdili, že je to naprosto OK. Taky jsem měl strach, ale není se čeho bát.
OK je to do té doby, než se to prošlahne (nestává se skoro vůbec), pak nastane problém...
Tak jedno male ponaucenie - tu v robote je jeden starsi pocitac, ktory bol kedysi server. Je tam 300W zdroj EuroCase. Uz davnejsie som tam jeden ventilator zapojil na 7V - vsetko sa tvarilo normalne. Potom to dlhsie nikto nepouzival a nedavno som ho chcel pouzit ako nahradny server. Ale neslo to zapnut - vsetko sa rozbehlo, ale vzdy do 5 sekund sa to vyplo (ani sa nestihol zohriat monitor, takze nebolo nic vidiet). Rozobral som to a vybral zdroj - myslel som, ze je zly. Skusil som ho bez zataze a fungoval :o Potom som isiel zapojit ventilator a pozeram, ze v molexe je zapojeny cierny drot na 5V. Zapojil som to normalne na 12V a odvtedy to chodi a je na tom momentalne server...
Zostava: Asus P2B, PII 350, 128MB RAM, WD 6,4GB IDE, LS-120 IDE, ATI All-in-Wonder PRO 8MB AGP, Adaptec AHA-2940, SCSI CD-ROM NEC, SCSI CD-RW Yamaha, Creative AWE-64, 3Com EtherLink III PCI
OT: Zvukarna v serveru ??? :lol:
OT: Vsimni si lepsie tu grafiku - ma video vstup, TV vystup a TV tuner ;D
Nebol to povodne server, ale pocas svojej existencie (6 rokov) uz robil vselico. Teraz to sice huci, ale funguje.
V 2. PC, co mam v podpise, som kedysi dal ventilator v zdroji na 7V. Zatial to funguje, ale niekedy to prerobim na 12V + odpor. Tych par usetrenych korun na odpor(y) + cesta do obchodu nestoji za pripadne problemy...
No jo, grafiku pochopim zes tam nechal z kompa, ale zvukarnu bych vyrval :wink: :lol:
A co by som s nou robil ??? Este som zabudol, ze je tam ISA karta so 4 PCMCIA slotmi ;D
Takze zatazene to bolo dost, ale aj tak to tomu zdroju vadilo.
ještě koukni na toto:
http://www.cdr.cz/a/2775
hmmm, zajímavý... :idea:
EDIT: ale ta cena :-(
Ještě mě napadlo to, že když je 7V pro někoho risk, co dát 2 ventilátory na 12V, zapojené za sebou (seriově)? To by přece každý jel na 6V ne? Odzkoušené to nemám, ale mělo by to jít bez problémů. Co myslíte?
JJ, to je běžný postup, ale já bych potřeboval tak 7-8V, asi mi nezbyde než nějakej regulátor zpastit...
Jo a to cos poslal na tom odkazu je sice dobrej nápad, ale škoda že to kluci nedotáhli a ta cena je drsná...