chtěl bych se zeptat, mám FX 5700 od CLUB-3D a chtěl bych tam nahrát jiný bios, třeba z ultry nebo 5800 atd. Je nějaký odkaz na nalezení biosu a program, který mi to umožní? Zkuste poslat nějaké odkyzy a hlavně jaké s tím máte zkušenosti.
Printable View
chtěl bych se zeptat, mám FX 5700 od CLUB-3D a chtěl bych tam nahrát jiný bios, třeba z ultry nebo 5800 atd. Je nějaký odkaz na nalezení biosu a program, který mi to umožní? Zkuste poslat nějaké odkyzy a hlavně jaké s tím máte zkušenosti.
Tady se už něco zkoušelo.Sice je to na 5900,ale je tam i 5700.
Nejde to z ní.Ultra má moc vysoko freq pamětí.Pročti to celé.....
no možná to tu někde je, ale nechce se mi to zrovna hledat, jen bych chtěl nějaké typy, co z toho můžu vymáčknout a nějaké adresy, odkud stáhnout programy na flash biosu a hlavně adresy s těmi biosy, šlo by :wink:
No jsou to sice 4 stránky,ale doporučuju ti je přečíst.Budeš alespoň v obraze.Jinou kartu než FX 5700 z ní prostě neuděláš.Jediná možnost jak jí přikouřit do maxima je zvednutí Voltáže na GPU a RAM a to jde přes bios,ale nevim jak.
Přečti si to a uvdíš.... :wink:
s voltáží na grafice nechci moc hýbat, abych si ji neopálil, nejvíc jsem ji nataktil na 520/638 MHz, aby tam nebyly artefakty při testech a hrách, víc z toho asi nevymáčknu, jedině, že bych ve skříni udělal průvan, asi do toho půjdu a udělám v bedně tornádo :-)
Ale i tak bych potřeboval vědět, kde se dají stáhnout programy na flashnutí biosu, nějaké odkazy, nikde jsem ty programy zatím nenašel, zkus mi napsat odkazy. Bios na FX5700U už mám, ale kde bych stáhnul jiné?Ty už jsi to zkoušel, nějaké biosy do toho dostat, jak jsi dopadnul?
Není přece problém si přes nějaký editor biosu upravit paměti tak nízko, aby to ta jeho karta zvládla.Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Přesně tak, programy na upravení taktu mám plno, ale na flashnutí biosu ani jeden, moc bych to chtěl zkusit. Dá se to pak vrátit zpátky, kdyby to nefakčilo, nemám original bios na svoji kartu, to bych pak musel nahrád od jiné firmy?Citace:
Původně odeslal Spajdr
Co sem koukal do bios editoru z zoneg.net tak ten mi nezobrazí žádné takty z biosu.
Jinak když si stáhneš bios z www.leadtek.com,tak v tom zipu je bios ale i wfflash kterej to umí flashnout a navíc si prej zálohuje i starej bios.
Já sem to ještě nezkoušel.
taksi stáhnul ten bios, získal wfflash a nějak mi to nejde, jaký postup, abych to zkusil flashout? Musí se tam psat ještě nějaké přípony ve smyslu wfflast soubor -?.....??? A opravdu si to zálohuje starý bios, abych to pak třeba ještě rozchodil 8-)
Bios z 5700 neupravuj protože to zatím moc nejde. při flešování do příkazové řádky stačí napsat wfflash nm XXXX.rom kdy XXXX je název biosu kterej chceš do karty nahrát a stisknout enter, wfflash ti na disketu uloží starý bios pod názvem OLDBIOS.ROM, takže zálohu máš pro případ, že se něco po... Než začneš flašovat sežeň si pro sichr PCI grafiku. Hodnoty v nových editorech na nvidie pro karty typu FX vidět nejsou záměrně, protože na mé kartě i při nepatrných změnách taktu GPU nahoru či dolů proběhla zároveň změna taktu pamětí, ale úplně (pro mně) nelogicky nebo karta vůbec nenaběhla a jenom hnusně všechno pištělo :-)
tak co, už se to někomu povedlo? Mě by to docela zajímalo, ale nemám nějak odvahu to zkusit. Nemám ani dost biosu, abych to zkusil. Mohli by jste mi nějaké poslat na bigbalu@centrum.cz ?
Biosy máš v poště, kde je NU je to nonultra U je ultra P je pal verze výstupu N je NTSC verze výstupu. Nemůžeš nic po*rat klidně tam dej jakej chceš vše je vratné do původního biosu.
Tak tak.Je to snadný a Ultra zatím nejde.
Pokud ti nepude ani normální (5700 nonultra) pro jinak velkou ram,tak je to tím že je tam jiné časování pamětí.
Mám tim namysli Bios ze 128MB na 256MB kartu.Obráceně to časování paměti zvládaj.Teda podle to ho jaké jsou...
ještě mám jeden dotaz. Chci to konečně zkusit flashnou, mám už dostatek biosů na všemožná katry, ale ještě by mě zajímalo, jestli budu potřebovat i nějakou záložní grafickou kartu, třeba do PCI, nebo to prostě flashne a je to. Co když mi ta moje karta ten jiný bios neveme, tak to bude na vyhození, nebo se to dá vrátit? Pomocí toho wfflash by to mělo zálohovat starý bios, ale co když ten nový karta nenačte, to mi pak bude zobrazovat na mobitor jaká karta, nic? ???
Mám jen tento dotaz, trošku se toho totiž bojím, když to nevyjde, tak je karta v pr.del.i ?
Ale ještě jeden dotaz, už se to někomu povedlo, z 5700 udělat něco více, kromě taktu?
PCI grafiku budeš potřebovat,jinak neuvidíš na monitoru co ti ten wfflash píše.Teda alespoň pokud se flash nepovede,nebo to karta nezvládne.
Ale dá se udělat disketa s automatickou obnovou,takže bys tu PCI ani nepotřeboval.Ale je to jistější.Jeden uživatel mi říkal že mu wfflash odmítl flashnout zpět starý bios a musel použít novej nvflash.
Takže abys mohl vše bezproblémově a co nejrychlejš vrátit tak ta PCI se ti bude hodit.
Jinak ta karta se neoddělá.Jenom se zničí bios,kterej však vrátíš zpátky a vše bude jako dřív.
Jo a ta PCI se ti bude hodit pokud po flashi nebude Bios desky schopen rozeznat VGA a odmítne spustit PC.Ale to se mi ještě nestalo.Vždy mi stačila jenom ta auto disketa......
tak už jsem to zkoušel a nic, měl jsem tam různé biosy z 5900 XT i NU a nic, jen se rozpadne po resetu obraz a musel jsem to vrátit zpět pomocí samoobnovovací diskety. Z toho jsem usoudil, že to nejde, zatím. Věřím, že na to někdo příjde a pak to pofrčí.
Jde o ty takty pamětí a jejich časování....
Až bude Bios editor co to zvládne tak to bude o něčem jiném.....