Nový vodník - možnost prodeje a výroby
Tak jsem po přečtení a porovnání několika málo profi i "home-made" vodních chlazení přistoupil k výrobě vlastního:
PARAMETRY:
P4 1.6@2.16 GHz 512MB RAM MSI 845-Ultra AR
prozatím pro testování jen CPU BLOCK
čerpadlo 600l/ hod = reálná průtok cca. 320l - bez chladiče - jen 5l destilované vody + kbelík s čerpadlem
TEPLOTA 48 stupnů po 8,5 hodinách PRIME 95
A s pasovním chladičem z Fabie
TEPLOTA 44 stupnů cca 1.5 hodiny PRIME 95
pokojová teplota cca. 20 stupnů
POUŽÍVÁME PONORNÉ ČERPADLO = zvýšení teploty v oběhu :-(
Co Vy na to?
A pokud by byl zájem zpracováváme návrh lehkých bloků / vidím to ještě na 14 dní testování / a pak MOŽNÝ PRODEJ - byl by zájem?
P.S. 3.2 GHz jsem nechtěl utopit při prvním testu :-)
a ještě přidám foto + nové testy s 3.0 a 3.2GHz P4
Re: Nový vodník - možnost prodeje a výroby
hele ja se ve vodnim chlazeni moc nevyznam ale myslis ze by stacilo u nakyho medenyho chladice zaletovat boky a priletovat vyvody ja bych chtel vodnika a davat prachy do labirintu se mi moc nechce :?:
Citace:
Původně odeslal tomsalieri
hele ja se ve vodnim chlazeni moc nevyznam ale myslis ze by stacilo u nakyho medenyho chladice zaletovat boky a priletovat vyvody ja bych chtel vodnika a davat prachy do labirintu se mi moc nechce :?:
bys pak asi nemel moc idealni prutok :idea: . Jinak dalsi vec je utesneni vsech tech stran. Je asi jednodussi koupit nebo vyrobit blok nez si upravovat vzduchovej chladic kterej je delanej na neco jinyho.
Citace:
Proc by melo pri pouziti ponornyho cerpadla dojit k zvyseni teploty? Jsem myslel ze je to jedno...
Citace:
Původně odeslal Fila
Citace:
Proc by melo pri pouziti ponornyho cerpadla dojit k zvyseni teploty? Jsem myslel ze je to jedno...
mno treba eheim 1000 ma 23W tak uz pece treba NB
Citace:
Původně odeslal Prokop
Citace:
Původně odeslal Fila
Citace:
Tak to zanedlouho bude vodnik i na vodnika ;D
Citace:
Původně odeslal Prokop
Citace:
Původně odeslal Fila
Citace:
Tolik ma odber, ztrotovy teplo bude asi o neco mensi, ale treba Eheim 1250 ma urcite taky aspon 20W a ten sice neohreje vodu, ale zase vzduch v case :)