Chtěl bych se zeptat co je to vlastně za ISO, jako jaké číslo a jak se da nastavit jené kodování třeba ISO-8859-2 či 1?
Printable View
Chtěl bych se zeptat co je to vlastně za ISO, jako jaké číslo a jak se da nastavit jené kodování třeba ISO-8859-2 či 1?
To by malo byt ISO-8859-2.
good picture! Ale bohuzel bych rekl ze oba nemate prevdu. Protoze kdyz jsem posilal na linux@linux.cz tak mi to vratil ze mam spatne kodovani a to jsem mel nastaveno to ISO, Stredoevropske staty. Takze to asi neni to ISO ...-2 Takze to ted pisu bez hacku, vlastne i ted, ale to jenom ze zvyku.Citace:
Původně odeslal wong
AFAIK, jedine ISO kodovanie pre stredoeuropske jazyky je ISO-8859-2.
No tak to jsem potom jelen, ale ja to tak mam nastaveny a vraci mi to (linux@...) to spatny kodovani.
No a neznate nejakej jinej prijemnej "vyběrač mailů"? Protože z Outlook me s tim kodovanim štve!!!
a co takhle nastavit v utlouku aby mail byl cisty text a ne jako html kod?Citace:
Původně odeslal Dominator
nastroje-moznosti-format posty-format zpravy-prosty text?
btw otazka je fakt jak z dumb'n dumber ;D
to vies ked sa pyta dumb tak otazka moze byt jedine dumber :roll:
a s kodovanim som nikdy v outlooku vo velkom aj v malom problem nemal ... bud windows-1250 alebo ISO-8859-2 to su jedine mozne kodovania v strednej europe ;)
MadCap
Ježiši marja to je snad jasny ze tam mam only text!! Ale ja tam v nastaveni nemam ISO-...-2, jenom ISO stredo evropske jazyky, coz je asi to samy, ale stejnak mi to linux@.. posila zpet. Cim by to mohlo bejt.
vlastne mas pravdu, ja to nikdy neresil, pac sem nikdy v mailech nepouzival hacky a carky. no tak je asi problem na strane druhe ze nechce brat hacky carky. neposilas jim hlavicku v cestine? neposilas tam nejakou prilohu primo v tele textovyho mailu?Citace:
Původně odeslal Dominator
No nejsem tedka doma, tedy v Outlooku a tak si to nemůžu ověřit, ale zkusim to doma, ale nevim kde to najdu, ale snad to najdu. :-) Jinak nechci si odvykat psát bez hačků, jak je vidět už si zvykám, a tak píšu plo hackove.
Jo tak takovouhle chybu mi to taky dělá. Já to napíšu doma v Outlooku, kde to mam nastavený standartně, a když si to chci přečíst přes IMAP na centrumu, tak tam ty čárky jsou špatně. Myslím teda jako při formátu HTML. S prostým textem jsem to nezkoušel. Ale co kdybych chtěl napsat něco ve formátu html tak to nesežere.