Zdravim,
Chystam se koupit DVD palirnu a zajimalo by me jaka bude kvalita
pri kopirovani DVD-9 na jedno DVD +/-R 4,7GB ? (Pouziti na 50/100Hz TV)
Pouzil bych asi software DVD Shring.
Dikec!!!
Printable View
Zdravim,
Chystam se koupit DVD palirnu a zajimalo by me jaka bude kvalita
pri kopirovani DVD-9 na jedno DVD +/-R 4,7GB ? (Pouziti na 50/100Hz TV)
Pouzil bych asi software DVD Shring.
Dikec!!!
u dvouhodinových filmů, pokud vezmeš jen samotný film, vyhážeš nepotřebné audiostopy, rozdíl nepoznáš
Zalezi na pouzite kompresi aby se to vlezlo na 4.5GB ... pokud to zkopne o 35% tak uz ctverecky a odstiny barev trochu poznas.Citace:
Původně odeslal taz007
od tych 60% by to malo byt OK
no Dvě věže mi Shrink dělal na 61% a oproti originálu to poznat je (menší ostrost), já bych řekl, že komprese do 75%, ale taky se to někdy liší film od filmu. Ono když ten film uděláš,budeš to porovnávat s originálem a na monitoru budeš horko těžko hledat rozdíl, tak na TV to neuvidíšCitace:
Původně odeslal a4000
Filmy jako Pan prstenu co maji 3 hodiny je lepsi pres IfoEdit rozhodit na 2 DVD+-R.
Na 1 DVD+-R je to uz moc velka komprese. Vysledek nestoji za to...
Záleží taky dost na softwaru - já (z pohodlnosti) většinou používám něco z komba DVDXCopy / Intervideo DVDCopy / CloneDVD. Nejlepší výsledky při kompresi (subjektivně) dostávám z Intervidea ...
Většinou pro z 1 metru nerozeznatelnou kvalitu (na opravdu dobré televizi), stačí vyházet trailery a nepotřebné bonusy a zkomprimovat. Nezávisí to jenom na velikosti DVD, ale i na něčem jiném - chci tím říct, že kopie dvou stejně velkých filmů nejsou obvykle po překomprimování stejně kvalitní ...