-
TP terminátor
Mal som takýto problémik. Mám v compe sieťovku, ale používam ju len na lan párty. Doma je nezapojená a štvalo ma, že win pri nezapojenej sieťovke do siete nabieha veľmi pomaly. Tak som skúsil vyrobiť niečo také ako bolo pri starých ethernetových sieťach. Terminátor. Ja viem, že sa dá sieťovka vypnúť v hw nastaveniach ale išiel som druhou cestou. Len som chcel vedieť, či sa mi to podarí, alebo nie.
Podarilo. :)
Stačí prepojiť jednotlivé páry medzi sebou tak, že čo sieťovka vyšle, to sa jej aj vráti a myslí si, že je pripojená na sieť.
Takže treba spojiť:
1-3, 2-6, 4-8 a 5-7.
Funguje to. Win nabieha oveľa rýchlejšie a sieťovka si brumká na "sieti" :)
Tot bol len taký môj pokus ale ak niekomu pomôže, tak budem rád.
-
No nevim jak u WIN XP ale u W98 stacilo zadat rusne IP adresu :lol: :lol:
-
tusim ze u XP staci taky IP adresa. Me by spis zajimalo jestli de nejak vochcat to kdyz nemam doma zaplej DHCP server, tak aby to tak dlouho necekalo na to ze nic nenajde :) (nastavit nekde nejakej timeout?)
-
hele a neodpovedel sis nahodou sam? nepomuze tomu ta pevna IP?
-
Jasne, problem je jednoznacne v prodleve kdy hleda DHCP server. Staci nastavit pevnou IP, nebo vypnout interface (tohle plati jen pro W2000 a XP).
-
Ten "terminator" udela jedinou vec. Ethernetova sit neumoznuje tvorit smycky, coz je presne udela tahle vec. Spanning tree to odhali a interface disabluje.