jakej jednoduchej malo zpomalujici a ucinej fw pouzivate? ..druh pripojeni: gprs
Printable View
jakej jednoduchej malo zpomalujici a ucinej fw pouzivate? ..druh pripojeni: gprs
Kerio Personal Firewall
www.kerio.cz
ZoneAlarm (best!)
temata o tom jaky personal firewall zvolit se tady nejaky ten cas obevuji z zeleznou pravidelnosti a periodou +/- mesic takze bych se nedivil kdyby to tu nekdo zamkl navic to spise patri do siti nez do programu
jinak Kerio muzu z vlastni zkusenosti doporucit
thx ..nakej zone alarm mam dokonce na hd .se mi nechtelo hledat :D
Zone je shit, kerio/tiny je lepší a Norton(NIS/NPF) najlepší. Moj názor.
Norton rozhodne nie je najlepsi, je to omalovanka pre deti, kde sa im vysuvaju farebne karticky a nic tam nejde poriadne nastavit. Zopar veci co som potreboval nastavit som tam nenasiel (mozno boli len hlboko zahrabane pod omalovankou), tak som ho zrusil. U mna je stale najlepsi Sygate Personal Firewall - ziadne skiny, ucinnost, kvalita, rychle nastavenie presne toho co chcem.Citace:
Původně odeslal bananalama
Nejlepsi se zda Outpost... ma hodne funkci i pluginu a filtruje hodne swinstva :)
Zajimave je take todle:
http://www.sweb.cz/eresis/outpost.gif
Naďalej trvám na tom čo som povedal... :wink: ...je fakt, že podrobné nastavenia sú dosť zahrabané za tými "omalovánkami" (sám som len nedávno prišiel na to prečo mi furt nefungovalo zdielanie súborov v domácej sieti :oops: ) ale robustnosť a univerzálnosť napríklad takého NIS2004Pro nemá tuším ani konkurenciu. Raz som aj vyskúšal Ettercap a nortony na druhých dvoch PC to hneď zachytili a zablokovali komunikáciu s mojím PC na pol hodiny. Aj tá integrácia s antivirom nie je na zahodenie. Je síce aj niekolko takýchto "combo" riešení, ale večšinou treba kombinovať fw a anti. rôznych výrobcov a takto je to všetko pod jednou strechou so zárukou kompatibility. A za NAV hovoria jasne jeho výsledky v virusbuletine, kde večšinou spolu so skvelým NODom prípadne KAVom má pravidelne 100%. BTW keby eset urobil taký dobrý firewall ako má antivír a ešte to takto integroval, tak neváham.Citace:
Původně odeslal Nigga
btw ta tabulka bude asi trosku starsia ked tam ktosi porovnava 2002jky nortonove, ja ich firewall nepouzivam, lebo mam externy v routry (freesco a ipfw) ale uz som ho videl v akcii a guut
MadCap
jj. Stara je asi dost... Akt. verzia ZA 4.5, Uz nie je free :evil:Citace:
Původně odeslal MadCap
jj presne tak :)Citace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
Tak sem si nainstaloval Norton Internet Security 2004, ale přestal mi fungovat IIS server, nevíte co to je ???
no dle toho co jsem na strankach keria cetl, tak je home free. zkusebni doba 30 dni pro komercni pouziti ( tzn i domaci ) a po 30 dnech se nijak nezablokuje a doma se tudiz muze dal pouzivat.
jo je to tak (osobně vyzkoušeno) ale stejně sem potom přešel na Nortna :!:Citace:
Původně odeslal mISHA
jednoduchej malo zpomalujici a ucinej fw??
me s timhle dost vyhovuje Kerio, ale protoze ho mam jen chvilinku tak to zase neberte jako smerodatnej prispevek.
Ale na druhou stranu vim ze mi absolutne nevyhovoval Norton :wink:
OT: Zrovna řešim u Keria IP vyjímky, tak gdyby se náhodou chtělo někomu sem napsat nebo mi napsat SZ gde se tam nastavujou ty vyjímky....ušetřil by mi bádání :wink:
yeah kerio je good!Citace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
no nevim co se vám na nortnovi nelíbí mě přijde nejlepší oproti zone alarm a kerio ty sem měl tak můžu hodnotitCitace:
Původně odeslal Holli
Ty asi nepoužáš IIS server co? Mně totiž po instalaci Norton Internet Security 2004 ve kterym je tenhle FW obsažen přestal fungovat, a nevim kde nastavit :roll:Citace:
Původně odeslal sebad
To moc zajímavé není. Aktuální verze Keria je 4.0.13.Citace:
Původně odeslal EllE
Mám s Keriem dobré zkušenosti, takže můj hlas patří jemu.
- funguje
- je česky
- vyhovuje mi
- nejsou to omalovánky
... a kolik Tebe a ostatní, co ho tu hájí, ten Norton stál? Něco málo kapacity na DC, že? Tak to je potom silný argument pro Nortona.... 8-).Citace:
Původně odeslal sebad
nějak tak no :wink:Citace:
Původně odeslal Nikolas
Koukám, tady se odpovědi nedomůžu :lol:
Nevíte aspoň jak se v keriu povolí FTP v TotalCommanderu.