Ked vypnem PC (windows shutdown) tak disk strasne hlasno klepne a potom postupne stisuje svoj standardny zvuk - ako ked vypnem vysavac :-)
Je to normalne?
Co mame v robote pc-cka tak to nerobi, alebo to aspon tak nepocut.
Printable View
Ked vypnem PC (windows shutdown) tak disk strasne hlasno klepne a potom postupne stisuje svoj standardny zvuk - ako ked vypnem vysavac :-)
Je to normalne?
Co mame v robote pc-cka tak to nerobi, alebo to aspon tak nepocut.
to je normalni, to klepnuti je parkovani ctecich hlavicek, muj maxtor dela to samy
Jasně, starý seagate dělá to samé.
ok, diky obidvom
je to dost brutanlny zvuk ale ked to nemam sam tak je to ok :-)
Můj starej Quantum byl přeborníkem v klepání a vysavačování. Jinak Maxtor = Quantum
Buď rád že klepe :-) , staré disky nezasouvaly hlavu po vypnutí mimo plotnu do bezpečnější polohy a když jsi ho někam převážel, stačilo jednou silněji drcnouta a beďar byl na světě :-)
neviem sice ako velmi stare disky mas na mysli :-)Citace:
Původně odeslal Apokeus
ale napr. na PP06 (mnohi viete o com hovorim) sme mali taku utilitu park.com, ktorou sme disk na konci dna zaparkovali, nehrozilo stahovanie pc tak vlastne neviem preco sme to robili
To je uz ale hodne davno. :!: pamatuju kdyz sme parkovali disky na stredni skole (meli sme 286) a ucitel rikal ze to neni potreba, ze se parkujou samy pri vypnuti napajeni.Citace:
Původně odeslal Apokeus
Jinak me taky klepe disk - mam ho na SCSI a pokazde dyz se resne radic tak si disk klepne :o) jinak je vpohode.
Mam Western a Quantum a obidva klepu skoro rovnako
trochu OT, ale co...Citace:
Původně odeslal ace
jeste ho(PP06) mam na pude ;D ;D ;D ten ventilator byl hustej :lol: prumer min. 20cm s tim by se chladilo :wink: az na ten rachot uz tenkrat sem si ho modnul :-) dal sem tam vypinac jak na svtetlo a zapinal sem ho tak 1x za hodinu "hrani" (aji Prince se na tom trosku sekal :-)))) )na 5minut a pohodicka :D ...to byly casy ;D
... jj neviem ako to bolo s parkovanim hlaviciek na starych diskoch - ale jedno viem urcite, ze sa s tym dal hrat futbal a NIC sa tomu nestalo ... myslim tak kapacity do 120 MB :roll:
Opravdu ?? , nějaké starší disky domá mám (80, 100 MB), a to že by byly nesmrtelné se říct nedá, nicméně nejporuchovější disky co jsem měl možnost mít jsou starší SCSI (kolem 1 GB), mám jich doma několik, vždy jsem se k ni choval slušně :-) a přesto dnes mají hromadu bad sectorů (hlavně na tak skvělých místech jako MBR :lol: ), navíc už je ani bios v mnoha případech nenajde.Citace:
Původně odeslal Deezel
Ja mam IBM 0663L12 - 1GB SCSI z roku 1992 a nema ziadny bad sector :o
U IBM nevím, mám hlavně Quantum fireball a seagate scsi a ty jsou vesměs ve stavu výše zmíněném :-(Citace:
Původně odeslal Rainbow
... jednoducho za starych dobrych cias 286, 386 ... se NESTALO zeby odisiel len tak niekomu z nicoho nic a bez priciny disk :evil:
a vies preco? lebo vtedy bola vyroba draha, technologia nova. cize: nemuseli setrit kazdu korunu na material a tiez neboli na hranici fyzickych moznosti technologie ;)Citace:
Původně odeslal Deezel
... dakujem za vysvetlenie, ale z pohladu bezneho usera mi to moze byt ukradnute :arrow:
vsak sme vtedy tie pocitace nevlacili hore dole po lankachCitace:
Původně odeslal Deezel
... hmm moja 386tka si toho uzila hodneee ... a dodnes fachci :!:
Jaky to ze mas jadro?? Thorton?? a jako si z toho dal Barton?? si dopajkoval daku chase?? ;DCitace:
Původně odeslal Woody
nevim co se ti na tom nezda - viz sekce AMDCitace:
Původně odeslal port777
taky ty disky nebylo nutný chladit :-)Citace:
Původně odeslal Deezel
mno mam tu 20G WDcko a to klepalo hodne ale kvuli nestabilite jsem vymenil zdroj a uz klepe mnohem tiseji (a je to stabilni) a taky mi to se starym zdrojem delalo to ze pri rebootu se ten disk zastavil a roztocil ... a uz to nedela :)
Ja mam WD 3.2GB uz 6 rokov, teraz ho pouzivam ako prenosny disk. Minule som s nim spadol na lade. Mal som ho na chrbate v ruksaku aj s CDckami. Obaly od CD sa rozlamali na marne kusky ale disk to vydrzal,
ziadne BadBlocky, subory isli v pohode nakopirovat a teraz ho mam tiez v compe v robote. Tiez pri vypnuti pc (WinXP) klepne, t.j. "zaparkuje" sa ta citacia hlava. Ak by to nebolo zaparkovane pri tom pade, tak ho mozem vyhodit.