Chtel bych vymenit vyse zminene LEDky a nevim jak je to se spotrebou abych neco neprovedl s fosnou...
Printable View
Chtel bych vymenit vyse zminene LEDky a nevim jak je to se spotrebou abych neco neprovedl s fosnou...
No nejsem sice zrovna odbornik, ale o spotrebu podle me nejde ... melo by jit spis o napeti ne ? ... Takze by meli existovat dve moznosti, zmeris si kolik ti deska na ty diody dava a pak za:
a) sezenes diodu urcenou pro stejny napeti ...
b) nesezenes diodu urcenou pro stejny napeti, tak si koupis nejakou urcenou pro nizsi napeti a zapojis s ni do serie odpor ... jakej si spocitas ... vzorecek s hlavy neznam, nejsem eletrikar a fyzika na zakladce to huz je taky nejakej ten patek :wink:
Edit:
My co to totiz neumime s hlavy spocitat pouzijeme regulovatelnej zdroj na kerym si nastfim napeti pro kery to potrebuju a vyzkousim par odporu dokud se netrefim :) ... samozrejme ze s odporama zacinam od nejsilnejch a du ke slabsim :)
Pokud vim, tak to dokaze zmerit obyc multimetr. Das plus na jeden kolik, zem na druhej, a ukaze ti to kolik potrebuje voltiku
cerveny a zeleny ledky by meli jet na 2V (modry a bily 3,5-4V)
jestli si to dobre pamatuju....
Tak tohle bych vubec neresil. Dnes vetsina diod chce cca 2V (modra je trochu vyjimkou). Ja kdyz jsem kupoval diody do svyho "modu" tak jsem proste koupil supersvitivy 5mm kulaty, bez nejakyho odporu(v zadny bedne jem ho u diod jeste nevidel) je zapojil do desky a funguje to naprosto bezpecne.
PS: v noci mi ti diody osvetluji protejsi stenu :eek:
tohle jsem chtel slyset.. :wink:Citace:
Původně odeslal PhoB
desky mají proudové omezení, tudiž je to nezničitelné...
xcel by som vediet ako poznam ci su LEDky vadne?Som v tom Lama tak ma pls nekamenujte.Dik
myslim ze by stacilo zkusit treba nekolik 100%nich zdroju ..Citace:
Původně odeslal NOD
pak by melo byt jasne jestli je zdrava nebo ne..
a nebo zkusit multimetr..( myslim :oops: )