Gigabyte 7VT600 a delicka
Zdravim lidi nevite nekdo jetli nekde nastravit u teto zakaldky delicka?? mam bartna 2500+ a kdyz bych chtel hodit fsb na 200+ tak tam zustane stara delicka a tudiz mi pci jede na tusim 40 agp na 80mhz a ramky na 480mhz. predem dekuji vsem za odpovedy
Re: Gigabyte 7VT600 a delicka
Citace:
Původně odeslal cool.user
Zdravim lidi nevite nekdo jetli nekde nastravit u teto zakaldky delicka?? mam bartna 2500+ a kdyz bych chtel hodit fsb na 200+ tak tam zustane stara delicka a tudiz mi pci jede na tusim 40 agp na 80mhz a ramky na 480mhz. predem dekuji vsem za odpovedy
ja viem ze sa da len zadrotovat procesor aby mal fsb 200 a potom sa ti pusti dalsi rozsah
Citace:
Původně odeslal bxm
Citace:
Původně odeslal cool.user
ja viem ze sa da len zadrotovat procesor aby mal fsb 200 a potom sa ti pusti dalsi rozsah
Tu mas este adresu http://fab51.fc2web.com/pc/barton/athlon-e21.html
Procetl sem o tehle desce fakt hodne...a z toho so sem cet a jak sem to zkousel tak zmena FSB ze 133 na 166 nepomuze ani dratovani. Takze co se da? Co je ten L12 mod?
Citace:
Původně odeslal mustti
Procetl sem o tehle desce fakt hodne...a z toho so sem cet a jak sem to zkousel tak zmena FSB ze 133 na 166 nepomuze ani dratovani. Takze co se da? Co je ten L12 mod?
Teď to nechápu: všichni Ti tu píšou, že máš drátovat, já běžím na téhle desce s Duronem na 2200 MHz (12x186), tzn. zadrátoval jsem socket,ne procesor, protože to je mnohem lehčí, na 166 MHz FSB - takže nevím, co ještě chceš vědět. Tato deska je na taktování vynikající, má stabilitu, prostě Gigabyte - ale je to jenom pro ty, kteří nejsou líní a nemají levé končetiny... Naťukat něco v biosu umí každý frikulín...
Honza
Citace:
Původně odeslal HonzaRez
Teď to nechápu: všichni Ti tu píšou, že máš drátovat, já běžím na téhle desce s Duronem na 2200 MHz (12x186), tzn. zadrátoval jsem socket,ne procesor, protože to je mnohem lehčí, na 166 MHz FSB - takže nevím, co ještě chceš vědět. Tato deska je na taktování vynikající, má stabilitu, prostě Gigabyte - ale je to jenom pro ty, kteří nejsou líní a nemají levé končetiny... Naťukat něco v biosu umí každý frikulín...
Honza
Jenze chyba je u me ze sem dratoval (taky socket) ale nenabehlo mi to ani do biosu. Jinak mam duron 1,8 revizi B0. A dratoval sem podle http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html Prepl sem na socket view a nastavil 166 a podle toho sem to nadratoval (jinak patici ma naopak nez je tu ...rozkama nahoru) a nic..co delam spatne? nebo mam nadratovat vetsi napeti?
a) tak to delas spatne ( fsb / multiplikator )
b) zvysit napeti neni od veci ( pokud tam mas standard )
Citace:
Původně odeslal mISHA
a) tak to delas spatne ( fsb / multiplikator )
b) zvysit napeti neni od veci ( pokud tam mas standard )
a)to je mozne ze to delam spatne, ale chyba je ze nevim co delam spatne..a zatradovane to asi bylo dobre kdyz to nenabehlo..jako tim chci rict ze ta skobicka neco zmenila..jedina chyba by byla ze ten navod je spatny
b) to vetsi napeti me taky napadlo...ale myslel sem si ze alespon do biosu by to melo najet..no nci nadratuju vetsi kolik tak myslite?
NO ja mam presne tudle desku, a dratoval jsem pomoci stineni z koaxialniho kabelu. Dej hlavne pozor aby se ti ten dratek nedotykal jinych pinu. Jaky mas teploty na default na CPU?
A je taky mozny ze mas zmetek CPU a proste tech 200FSB nerozdejcha :/
aha ja sem mel jedne dratek ze sraku na hadr zkusim to stineni treba byla chyba v tom. A dratoval si stejne jak je tu : http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html ? No ja tam chci dat 166 FSB. A teploty, no mam velke, oni tyhle desky maji spatne tepelne cidlo takze ukazuji moc (zo uz sem se docet z vice zdoju)...jako v klidu mam tak 50°C ale pritom je chladic vlazny.
JJ dratoval jsem to podle toho navodu. Teplota 50C v klidu je dost, ja jsem nesmel presahnout +-53 pri full loadu. Coz ty imho nedas, pokud uz mas 50 na default v klidu... A mel jsem taky problem s chladicem, kdyz jsem na nej zatlacil smerem kolmo na desku, tak teplota nahle klesla tak o 5-10C, pokousel jsem se napruzit vic sponu od chladice ale ne ze by to nejak moc pomohlo. Kazdopadne si s tim jeste chvili hraj :)
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
JJ dratoval jsem to podle toho navodu. Teplota 50C v klidu je dost, ja jsem nesmel presahnout +-53 pri full loadu. Coz ty imho nedas, pokud uz mas 50 na default v klidu... A mel jsem taky problem s chladicem, kdyz jsem na nej zatlacil smerem kolmo na desku, tak teplota nahle klesla tak o 5-10C, pokousel jsem se napruzit vic sponu od chladice ale ne ze by to nejak moc pomohlo. Kazdopadne si s tim jeste chvili hraj :)
Nevim jednou sem mel spatne nanesenou pastu na chladici a tak mi teplota stoupla az na 60°C a az pak se to vypnulo.No zkusim teda jeste jednou dratovat a zvysoval si napeti? A uz primo dratovanim nebo ti to do Biosu nabehlo?