Mám paměti DIMM - SDRAM s maximální frekvencí 133MHz. Jakou snesou nejvišší frekvenci? Máte někdo zkušenosti s přetaktováním? Předem díky za odpověďi.
Printable View
Mám paměti DIMM - SDRAM s maximální frekvencí 133MHz. Jakou snesou nejvišší frekvenci? Máte někdo zkušenosti s přetaktováním? Předem díky za odpověďi.
bylo by vhodne kdybys zjistil o jakou znacku/typ se jedna... takove pameti muzou snest treba 150 MHz, ale taky nemusi dobre slapat ani pri tech 133 :roll:Citace:
Původně odeslal Vladislav Souček
ovlivnit taktovani muze i revize desky a verze BIOSu...
nakonec i nastaveni parametru procesoru a tak vse...
proste zkus si napred procist tady na foru jakym zpusobem se da neco nastavit a pak to sam vyzkousej a trebas porovnej vysledky s ostatnima
Jsou to nějaké neznačkové už si nevzpomínám (musel bych rozebrat case). Dnes jsem zkoušel přetaktovat, běžely na 150MHz (bez chlazení). :eek: Jinak uplně normálně 143MHz pohoda jazz. :-)
No běželi ???
A jak si to testoval ???
Běžný zapnutí a náběh widlí nestačí :!:
Je totiž rozdíl,jestli jedou na 133MHz + CL2 nebo 133 + CL 2.5 :!:Citace:
Původně odeslal Vladislav Souček
Časováním toho hodně ovlivníš (omezíš nebo naopak přidáš).Chce to zkoušet a najít ten nejlepší poměr,aby byla výsledná propustnost nejvyšší.Taky doporučuji otestovat pamět nějakým prográmkem(Memtest nebo Goldmemory),tím získáš 99% záruku,že pamět je stabilní!
Je velice nepříjemné,když začne komp tuhnout,padat,resetovat a x dalších nepříjemností :-( .
Zkus nejprve zvyšovat FSB a po startu pomoci diskety,na které budeš mít nainstalované goldmemory (nebo memtest) otestovat pamět,jestli nevyhodí chybu.Pak bych se začal bavit s časováním a případnou změnou FSB.
sdramy maji jen CL2 nebo CL3Citace:
Původně odeslal Katoo
sorry,už je dlouhou dobu nemám,tak si to tak přesně nepamatuji :-)Citace:
Původně odeslal LeXa