Kamarad si chce pristi tyden obednavat tenhle hardcore a nevime ktere ramky jsou k tomu nej...
Slysel jsem neco o tom ze by mel tenhle CPU behat jen s pametma co maji ECC...
Co je na tom pravdy a ktere moduly s ECC jsou nejlepsi..?
Printable View
Kamarad si chce pristi tyden obednavat tenhle hardcore a nevime ktere ramky jsou k tomu nej...
Slysel jsem neco o tom ze by mel tenhle CPU behat jen s pametma co maji ECC...
Co je na tom pravdy a ktere moduly s ECC jsou nejlepsi..?
To nie je pravda... pravda je, ze potrebujes tzv. "registered" RAMky. Faktom vsak je, ze vacsina predavanych registered RAM modulov je zaroven i ECC.Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
Edit: Inak registered moduly teraz ponukaju uz takmer vsetci vyznamnejsi vyrobcovia - Corsair, Kingston, OCZ, Micron, atd... ale na nete je este pomerne malo reviews takze tazko povedat, ktore su "naj".
OT: nechces nahodou kamarata prehovorit na nieco rozumnejsie?Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
a64 normalny nexce? za cenu toho fxka moze mat procesor,ramky aj dosku to len tak btw
on vi jak to je ... neni uplnej novacek v IT .. ale usmyslel si tohle... prachy na to ma .. tak co alespon bude nekdo kdo bude mit zkusenosti ktera sem pak budu moct hodit.. :wink:Citace:
Původně odeslal tehla
jasny at si to koupi kdyz na to ma ne?Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
aspon si AMD trochu vydela penez na takovych lidech co nemaj strach dat za jejich novinky poradnej peniz... Intelu kazdej vzdycky solil prachy za new procaky a pritom treba nebyly uplne gut :roll:
ja mu to schvaluju...
doporucuju spis nez vybirat pameti (ECC) k procaku tak radsi podle datasheetu desky, ne ??? :-)
Tak abych to uvedl na pravou míru, tak jistě všichni víte, že FX51 obsahuje dual channel řadič sám v sobě, stejně jako Opteron (taky jsou vlastně naprosto identický - až na pár menších změn), proto potřebuje Registrované ECC moduly - popravdě jsem sám zvědavej, kde je u nás chceš sehnat, tedy mám namysli kvalitnější a ještě k tomu DDR400. Corsairy jsou klasika, ale bude to opravdu balík a u nás je nemají s ECC, proto bych RAMky každopádně být váma dovezu z Německa, tamní Infineony nejsou od věci a jsou tam relativně za OK cenu, akorát to časování už je daleko horší.
Eh, mohol by si uviest zdroj odkial mas tu informaciu, ze A64 FX vyzaduje ECC RAMky?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Dobře, sice je pravda, že je možno použít i pouze Registred moduly, ale nedoporučuje se to, jelikož to má neblahý dopad na jinak bezchybnou funkci memory controlleru v FXku, zagoogli si v recenzích na netu, zkoušely jak ECC, tak i ne ECC - které vykazovaly pár chybiček při provozu, převážně při velkém vytížení.Citace:
Původně odeslal sisi
stejne sou registered casto zaroven ecc :roll:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
uz jsme obchazely ksefty a daji se sehnat kingstony 400 a 433 neco kolem 5k bez DPH... a v datasheetu desky jsou.. :wink: ;DCitace:
Původně odeslal BeachKEN
desku si vybral ASUS SK8V..
Kingstonům bych moc nevěřil nedavno jsme je strkali do serveru 2xXeon 2.8 a jedna byla vadná >:E
ja bych jim zase veril, jsou to jedny z nej pameti a pritom nejsou ani tak drahy :-)
Tak samozřejmě nemají 50% nefunkčnost,ale víš jak to chodí :roll:Citace:
Původně odeslal Xima
Do Asusu bych nešel. A tvůj kamarád by IMHO měl počkat na s939, který bude rychlejší a levnější.Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
OT:Citace:
Původně odeslal globalkiller
heh, tohle mi pripomelo jak sem kdysi chtel od ofic. distributora desku FIC a oni mi ji rozmlouvali ze prej maji u nekterych modelu az 90% reklamaci :-o :lol:
No a doporucili mi misto toho MSI :roll:
90% je jak vidis realita, takze tech 50% by jeste slo... bylo by to bud anebo ;D
Taky bych do Asusu nesel (jak jim vesele bouchaj kondiky ze? :lol: ) ale asi bych necekal na s939, pac neni jisty kdy vyjde...Citace:
Původně odeslal Eagle
hm, ale zase netreba tech special ramek...
a kdyz chce ted hned poradnej komp? Tak at to vezme, vykon bude mit lepsi nez s kdejakym Intelem
Tak mi porad nejakou best fosnu na FX51 ...Citace:
Původně odeslal Eagle
No asi teraz nieco s VIA cipsetom ma rychlejsi hypertransport napr. na tomovi pisu MSI K8T Master neviem ci je to ale objektivneCitace:
Původně odeslal a_WerOOn
Citace:
Původně odeslal bxm
a co si myslis ze asi je ta ASUS SK8V..? :!: :idea:
Stane sa :roll:Citace:
Původně odeslal a_WerOOn